Так, за даними Мінфіну, середня ціна свинячої грудинки підвищилася з 144,89 грн/кг до 158,71 грн/кг, лопатка подорожчала з 139,79 грн/кг до 155,34 грн/кг. Ошийок додав у ціні зі 189,54 грн/кг до 213,35 грн/кг. Вартість ребер підвищилася з 144,90 грн/кг до 163,96 грн/кг, підчеревка з 141,92 грн/кг до 161,97 грн/кг, а шашлика із 152,93 грн/кг до 162,69 грн/кг .
Зазначимо, що виробництво свинини в Україні орієнтоване переважно на внутрішній ринок, тому ціни на цей вид м’яса за місяць суттєво зросли. Причина – вплив ринкових чинників та інфляції, як та інші продукти.
Нагадаємо, за прогнозами експертів, узимку на українців чекає дуже серйозний період зростання цін на продукти.
Як повідомляв УНІАН, раніше експерти зазначали, що через окупацію Півдня України можуть зрости ціни на імпортні овочі та фрукти: томати, огірки та різновиди кісточкових, які завозили з Туреччини, Польщі та Балканського півострова.
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Підбили підсумки міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри…
В Марганці правоохоронці затримали 38-річного нападника, який намагався вбити сусіда. Через суперечку між чоловіками сталася…
У Тернівці, що на Павлоградщині, планують створити Меморіальний інтерактивний комплекс «Книга Пам’яті». Його присвятять загиблим…
Поліція Дніпра розшукує 16-річного Романа Шурунова. 1 травня хлопець пішов з місця мешкання в смт.…
Американська актриса Марго Роббі, зірка фільму "Барбі", може виконати головну роль у майбутньому фільмі "Авенджелін"…
Сьогодні ми продовжуємо цикл статей, у яких камʼянчани розповідають, як вимушено стали мешканцями інших країн,…