На Дніпропетровщині затримали злочинну групу

Шахрайство з банківськими картками, нарколабораторія та зберігання боєприпасів: у Кривому Розі поліцейські затримали злочинну групу.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

Один із зловмисників організував нарколабораторію з виготовлення амфетаміну у квартирі на території Довгинцівського району. Також фігуранти організували шахрайську схему із заволодіння грошима з банківських карток. Як встановили поліцейські, незаконне виготовлення психотропів для збуту налагодив 52-річний громадянин. Під час слідства було встановлено, що фігурант організував шахрайську схему, до якої приєднав двох раніше засуджених мешканців міста. Шахраї отримували доступ до особистих кабінетів банківських додатків, у якому від імені потерпілих створювали цифрові віртуальні картки та викрадали кошти. Поліцейські встановили одну постраждалу особу, яку зловмисники обдурили на 160 тисяч гривень. Також встановлюються інші ошукані люди.

У рамках розслідування поліцейські провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання організатора та його спільників. В результаті правоохоронці вилучили лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну, ваги, наркотичні засоби, прекурсори, пістолет, патрони та гранату Ф-1, а також мобільні телефони, комп’ютерне обладнання, SIM-картки мобільних операторів України, гроші у сумі понад 120 тис. гривень , автомобіль BMW та банківські картки. Речові докази спрямовані на експертизи. За вказаним фактом порушено кримінальні провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство), ч.1 ст.263 (незаконне зберігання боєприпасів) та ч. 2 ст. 309 (зберігання психотропних речовин) Кримінального кодексу України. Після надходження результатів експертних досліджень вирішуватиметься питання щодо додаткової кваліфікації дій фігурантів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *