Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Запечені болгарські тости

Часто мами, щоб встигнути приготувати якийсь перекус нашвидкуруч, частують домашніх гарячими ласощами з мікрохвильової печі. До складу найсмачнішого перекусу зазвичай входили ковбаса, крабові палички та сир. Іноді хліб ще й кетчупом перемазували, щоб тости були схожі на піцу. А ми пропонуємо приготувати не таку яскраву, проте дуже смачну закуску – болгарські тости-принцеси у духовці. Особливо вона смакує чоловікам. За свою простоту та швидкість приготування ця страва посідає почесне місце у добірці “обід холостяка”.

Для цієї страви підійде будь-який фарш або навіть суміш фаршів. Особисто ми віддаємо перевагу м’ясу індички. Воно виходить більш ніжним і швидко запікається. Весь процес приготування страви за традиційним рецептом займає не більше 30 хвилин.

Складові
Фарш 450 г, Батон 1 шт., Твердий сир 150 г, Італійські трави 0,5 ч. л., Соняшникова олія 1 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком.

Приготування
Фарш перекладіть у глибоку миску. Туди ж натріть на великій тертці твердий сир, додайте сіль, перець, італійські трави та олію. Щоб зробити фарш ще ніжнішим, олію можете замінити йогуртом.

Інгредієнти ретельно перемішайте. Батон наріжте скибочками середньої товщини. Щоб він не кришився і не ламався, краще використати вчорашній батон. Підготовлений фарш розкладіть по скибочках, розмажте його. Запікайте тости з фаршем у розігрітій до 220 градусів духовці 20 хвилин. Режим – верхній і нижній нагрів.

А щоб принцеси більше нагадували бургери до смаку, внесіть до списку інгредієнтів ще кілька продуктів. Намажте батон фаршем, покладіть пару скибочок солоного огірка, кілька кілець цибулі. Готуйте тости стільки ж, але за 3 хвилини до кінця посипте сиром. При цьому у сам фарш сир додавати необов’язково.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

4 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

7 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

9 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

9 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

10 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

10 години ago