96% готовності до опалювального сезону: Дніпропетровщина на фінішній прямій

Житлові будинки та об’єкти соціальної сфери регіону готують до початку холодів. Обстежують і чинять водоводи, газові та теплові мережі. Роботи контролюють спеціальні координаційні штаби. Рівень готовності – 96%.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Регіон завершує підготовку до опалювального періоду. Комунальники утеплили інженерні мережі. 60 кілометрів – замінили. Щоб оперативно реагувати на аварійні ситуації підприємства запасаються необхідним. Труби, насоси, клямки – все для усунення поривів та пошкоджень.

«Ризики пошкодження критичної інфраструктури через ворожі обстріли залишаються. Ми готуємось до різних сценаріїв. Комунальники разом із надзвичайниками провели тренування. Вчилися оперативно реагувати на аварійні ситуації у реаліях воєнного часу», – розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Беспальчук.

Газовики області ремонтують та модернізують своє обладнання. Формують резервні аварійні бригади.

«Постачальники електроенергії домовилися про співпрацю на період опалювального сезону. Наміри закріпили підписами під меморандумом. Це допоможе стабільній роботі енергосистеми області. Чи дозволить скоротити час на усунення аварійних ситуацій», – пояснив Максим Беспальчук. Коли починати обігрів, кожне місто та громади вирішують самостійно. Головне щоб середньодобова температура протягом трьох днів не перевищувала +8°С.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *