Categories: Це цікаво

Кам’янчанам на замітку: які гриби категорично не можна маринувати

Як відомо, гриби можна маринувати, солити, сушити і заморожувати. Кожен українець обирає для себе улюблений метод зберігання “здобичі”. Але, виявляється, вище вказані маніпуляції можна здійснювати не з усіма грибами.

Які гриби краще не маринувати, щоб не зіпсувати їх і аби не нашкодити здоров’ю – читайте в матеріалі Styler нижче.

Які гриби краще не маринувати

Експерти радять маринувати:

  • білі
  • підосичники
  • підберезники
  • моховики (польські)
  • маслюки
  • рижики
  • опеньки
  • лисички
  • печериці
  • гливи.

При цьому, для маринування варто обирати молоді гриби.

Також фахівці радять під час маринування чи інших маніпуляцій з грибами не змішувати сорти.

А ще бажано, щоб всі гриби були приблизно однакового розміру. Якщо грибочки різні – то краще розріжте більший гриб на частини. Тут все дуже просто – так гриби проваряться краще.

Остання порада дуже важлива, бо використовувати для консервації недоварені гриби в жодному разі не можна! Звісно, якщо ви не хочете зіпсувати всю заготовку – недоварені гриби просто закиснуть.

Як краще засолювати гриби

Засолювати досвідчені грибники радять:

  • грузді
  • рижики
  • вовнянки
  • сироїжки
  • лисички.

З сироїжок у процесі краще зніміть шкірку. Темні гриби спочатку ошпарте окропом, а потім промийте в холодній воді.

Цікаво, що солити гриби можна як “на сиру”, так і за допомогою гарячої обробки (варіння).

Але в сирому вигляді солити гриби варто лише досвідченим грибникам. Новачкам все ж рекомендують перед засолюванням проварити гриби протягом 15 хвилин.

У процесі готування консервації можна додати до грибів корінь або листя хрону – це не тільки додасть гостроти смаку, а й захистить гриби від скисання.

Експерти категорично радять не використовувати для засолювання оцинкований посуд чи глиняні горщики. Краще для цієї справи візьміть емальований чи скляний посуд, а в ідеалі (якщо є) – дерев’яну бочечку.

Корисні лайфхаки

Щоб гриби не потемніли під час варіння, додайте у підсолену воду трішки лимонної кислоти.

Якщо під час соління додати листя дуба або вишні, то грибочки будуть трішки хрустіти.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі чоловік до смерті забив палицею свою дружину

Поліція Дніпра затримала 43-річного чоловіка за нанесення тяжких тілесних ушкоджень цивільній дружині. Під час конфлікту…

5 хв. ago

«Урок водіння» закінчився ДТП: у Дніпрі затримали п’яну водійку та її п’яного інструктора

Днями, близько 2-ої години ночі, патрульні виявили ДТП на вулиці Великій Діївській. Як з'ясувалося, водійка…

34 хв. ago

У Кам’янському все спокійно

Про це повідомив мер міста андрій Білоусов. "Ранок у Камʼянському розпочався з повітряної тривоги, втім…

56 хв. ago

Ворог продовжує обстрілювати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ДОР Микола Лукашук. "За уточненою інформацією через вчорашній вечірній удар дроном…

60 хв. ago

У Дніпрі зіштовхнулись Opel та Toyota (відео)

У середу, 15 жовтня, у Дніпрі на перехресті Запорізького шосе та вулиці Панікахи, біля ресторану…

1 годину ago

Гороскоп на 16 жовтня 2025 року

Сьогоднішній день схожий на спокійну річку, яка ближче до ночі впадає в бурхливе море. Перша…

1 годину ago