Categories: Це цікаво

Кам’янчанам на замітку: які гриби категорично не можна маринувати

Як відомо, гриби можна маринувати, солити, сушити і заморожувати. Кожен українець обирає для себе улюблений метод зберігання “здобичі”. Але, виявляється, вище вказані маніпуляції можна здійснювати не з усіма грибами.

Які гриби краще не маринувати, щоб не зіпсувати їх і аби не нашкодити здоров’ю – читайте в матеріалі Styler нижче.

Які гриби краще не маринувати

Експерти радять маринувати:

  • білі
  • підосичники
  • підберезники
  • моховики (польські)
  • маслюки
  • рижики
  • опеньки
  • лисички
  • печериці
  • гливи.

При цьому, для маринування варто обирати молоді гриби.

Також фахівці радять під час маринування чи інших маніпуляцій з грибами не змішувати сорти.

А ще бажано, щоб всі гриби були приблизно однакового розміру. Якщо грибочки різні – то краще розріжте більший гриб на частини. Тут все дуже просто – так гриби проваряться краще.

Остання порада дуже важлива, бо використовувати для консервації недоварені гриби в жодному разі не можна! Звісно, якщо ви не хочете зіпсувати всю заготовку – недоварені гриби просто закиснуть.

Як краще засолювати гриби

Засолювати досвідчені грибники радять:

  • грузді
  • рижики
  • вовнянки
  • сироїжки
  • лисички.

З сироїжок у процесі краще зніміть шкірку. Темні гриби спочатку ошпарте окропом, а потім промийте в холодній воді.

Цікаво, що солити гриби можна як “на сиру”, так і за допомогою гарячої обробки (варіння).

Але в сирому вигляді солити гриби варто лише досвідченим грибникам. Новачкам все ж рекомендують перед засолюванням проварити гриби протягом 15 хвилин.

У процесі готування консервації можна додати до грибів корінь або листя хрону – це не тільки додасть гостроти смаку, а й захистить гриби від скисання.

Експерти категорично радять не використовувати для засолювання оцинкований посуд чи глиняні горщики. Краще для цієї справи візьміть емальований чи скляний посуд, а в ідеалі (якщо є) – дерев’яну бочечку.

Корисні лайфхаки

Щоб гриби не потемніли під час варіння, додайте у підсолену воду трішки лимонної кислоти.

Якщо під час соління додати листя дуба або вишні, то грибочки будуть трішки хрустіти.

Margaret

Recent Posts

Поліція Дніпра показала свою роботу послам з Канади та країн Європи

Делегація посольств Великої Британії, Естонії, Канади, Норвегії, Фінляндії та Швеції відзначила важливість роботи центру, який…

3 години ago

На Дніпропетровщині побили дівчинку та зняли це на відео

Поліція встановлює обставини побиття неповнолітньої дівчини в м. Павлоград. 12 грудня до поліції надійшло повідомлення…

4 години ago

У Кам’янському обговорили проблеми ЖКГ

11 грудня заступник міського голови з житлово-комунальних питань Дмитро Губський провів плановий прийом жителів громади.…

4 години ago

Скандал із дітьми-сиротами в Туреччині: на Дніпропетровщині повернули дитину 17-річній матері

У Кривому Розі спеціальна комісія ухвалила рішення про повернення майже дворічної доньки Мєлєк її матері — 17-річній випускниці інтернату…

5 години ago

Не стало легенди: Степан Гіга помер у Львові

У Львові на 66-му році життя внаслідок хвороби помер Степан Гіга — відомий український співак, народний артист України. Він…

5 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 04.12.2025 по 11.12.2025 було…

6 години ago