Categories: Це цікаво

Кам’янчанам на замітку: які гриби категорично не можна маринувати

Як відомо, гриби можна маринувати, солити, сушити і заморожувати. Кожен українець обирає для себе улюблений метод зберігання “здобичі”. Але, виявляється, вище вказані маніпуляції можна здійснювати не з усіма грибами.

Які гриби краще не маринувати, щоб не зіпсувати їх і аби не нашкодити здоров’ю – читайте в матеріалі Styler нижче.

Які гриби краще не маринувати

Експерти радять маринувати:

  • білі
  • підосичники
  • підберезники
  • моховики (польські)
  • маслюки
  • рижики
  • опеньки
  • лисички
  • печериці
  • гливи.

При цьому, для маринування варто обирати молоді гриби.

Також фахівці радять під час маринування чи інших маніпуляцій з грибами не змішувати сорти.

А ще бажано, щоб всі гриби були приблизно однакового розміру. Якщо грибочки різні – то краще розріжте більший гриб на частини. Тут все дуже просто – так гриби проваряться краще.

Остання порада дуже важлива, бо використовувати для консервації недоварені гриби в жодному разі не можна! Звісно, якщо ви не хочете зіпсувати всю заготовку – недоварені гриби просто закиснуть.

Як краще засолювати гриби

Засолювати досвідчені грибники радять:

  • грузді
  • рижики
  • вовнянки
  • сироїжки
  • лисички.

З сироїжок у процесі краще зніміть шкірку. Темні гриби спочатку ошпарте окропом, а потім промийте в холодній воді.

Цікаво, що солити гриби можна як “на сиру”, так і за допомогою гарячої обробки (варіння).

Але в сирому вигляді солити гриби варто лише досвідченим грибникам. Новачкам все ж рекомендують перед засолюванням проварити гриби протягом 15 хвилин.

У процесі готування консервації можна додати до грибів корінь або листя хрону – це не тільки додасть гостроти смаку, а й захистить гриби від скисання.

Експерти категорично радять не використовувати для засолювання оцинкований посуд чи глиняні горщики. Краще для цієї справи візьміть емальований чи скляний посуд, а в ідеалі (якщо є) – дерев’яну бочечку.

Корисні лайфхаки

Щоб гриби не потемніли під час варіння, додайте у підсолену воду трішки лимонної кислоти.

Якщо під час соління додати листя дуба або вишні, то грибочки будуть трішки хрустіти.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині мотоцикліст на швидкості влетів у фургон

Днями у Дніпропетровській області сталася ще одна ДТП за участі мотоцикліста, яка ледь не коштувала…

29 хв. ago

У Кам’янському завершується будівництво храму Преображення Господнього УГКЦ

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "У Кам’янському добігає завершення будівництво храму Преображення Господнього…

12 години ago

Молода дівчина готувала теракт проти військового на Дніпропетровщині

СБУ запобігла новим терактам проти військових ЗСУ у Хмельницькій та Дніпропетровській областях. Контррозвідка Служби безпеки…

13 години ago

На Дніпропетровщині викрили групу продавців контрафактних ґаджетів

Бюро економічної безпеки України повідомило про викриття групи осіб, які продавали підроблені ґаджети під виглядом…

14 години ago

Кам’янський театр шукає співробітника

Дружна театральна родина Театру ім. Лесі Українки шукає творчого, талановитого, відповідального ГРИМЕРА-ПАСТИЖЕРА / ПЕРУКАРЯ. Майстра,…

14 години ago

На Дніпропетровщині 86% шкіл розпочнуть навчальний рік офлайн чи у змішаному форматі

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "У школах, ліцеях та гімназіях області останні приготування.…

15 години ago