Categories: Це цікаво

Кам’янчанам на замітку: які гриби категорично не можна маринувати

Як відомо, гриби можна маринувати, солити, сушити і заморожувати. Кожен українець обирає для себе улюблений метод зберігання “здобичі”. Але, виявляється, вище вказані маніпуляції можна здійснювати не з усіма грибами.

Які гриби краще не маринувати, щоб не зіпсувати їх і аби не нашкодити здоров’ю – читайте в матеріалі Styler нижче.

Які гриби краще не маринувати

Експерти радять маринувати:

  • білі
  • підосичники
  • підберезники
  • моховики (польські)
  • маслюки
  • рижики
  • опеньки
  • лисички
  • печериці
  • гливи.

При цьому, для маринування варто обирати молоді гриби.

Також фахівці радять під час маринування чи інших маніпуляцій з грибами не змішувати сорти.

А ще бажано, щоб всі гриби були приблизно однакового розміру. Якщо грибочки різні – то краще розріжте більший гриб на частини. Тут все дуже просто – так гриби проваряться краще.

Остання порада дуже важлива, бо використовувати для консервації недоварені гриби в жодному разі не можна! Звісно, якщо ви не хочете зіпсувати всю заготовку – недоварені гриби просто закиснуть.

Як краще засолювати гриби

Засолювати досвідчені грибники радять:

  • грузді
  • рижики
  • вовнянки
  • сироїжки
  • лисички.

З сироїжок у процесі краще зніміть шкірку. Темні гриби спочатку ошпарте окропом, а потім промийте в холодній воді.

Цікаво, що солити гриби можна як “на сиру”, так і за допомогою гарячої обробки (варіння).

Але в сирому вигляді солити гриби варто лише досвідченим грибникам. Новачкам все ж рекомендують перед засолюванням проварити гриби протягом 15 хвилин.

У процесі готування консервації можна додати до грибів корінь або листя хрону – це не тільки додасть гостроти смаку, а й захистить гриби від скисання.

Експерти категорично радять не використовувати для засолювання оцинкований посуд чи глиняні горщики. Краще для цієї справи візьміть емальований чи скляний посуд, а в ідеалі (якщо є) – дерев’яну бочечку.

Корисні лайфхаки

Щоб гриби не потемніли під час варіння, додайте у підсолену воду трішки лимонної кислоти.

Якщо під час соління додати листя дуба або вишні, то грибочки будуть трішки хрустіти.

Margaret

Recent Posts

Педагоги Камʼянського вибороли понад 50 нагород на обласному Фестивалі педагогічних інновацій

Нещодавно було підбито підсумки Фестивалю педагогічних інновацій освітян Дніпропетровщини .«EDU_FEST Dnipro – 2025». З метою…

6 години ago

Люди з інвалідністю: хто з кам’янчан має пройти повторний огляд з квітня 2025 року

В Україні впроваджено нову систему оцінювання повсякденного функціонування особи — це сучасний підхід, який дозволяє…

7 години ago

Представниця з Кам’янського взяла участь у Міжнародній конференції про російський імперіалізм

Нещодавно у Кракові, на базі Педагогічного університету ім. Комісії Національної Освіти, відбулася знакова Міжнародна конференція…

7 години ago

Джастін та Гейлі Бібери розлучилися після шести років шлюбу

Канадійський співак Джастін Бібер розлучився з американською моделлю Гейлі, з якою шість років прожив у шлюбі. Принаймні, саме…

8 години ago

Камʼянські випускники успішно склали НМТ

В Україні завершилася основна сесія національного мультипредметного тесту. Серед найкращих, 8 учнів Камʼянського, які за…

9 години ago

Перелік укриттів Кам`янського (станом на 18.06.2025)

До уваги мешканців міста, надаємо перелік укриттів у Кам’янському, актуальний на 18.06.2025 рік. 1  вул. Олени…

9 години ago