5 легендарних крамниць Кам’янського, які продовжують працювати і сьогодні. Фото

У Кам’янському було кілька магазинів, які за старих часів користувалися особливо підвищеною популярністю у городян. Можна навіть сміливо сказати, що це були культові місця для нашого міста, похід куди часто був справжньою подією.

Особливо для дітей та підлітків, яких залучали яскраві вітрини, незвичайний і навіть дефіцитний асортимент. Більшість із них, на жаль, нині або перепрофілювалися чи взагалі закрилися і залишилися лише в пам’яті кам’янчан старшого покоління. Магазин «Екстра» на вулиці Звенигородській зараз працює під вивіскою «Малинка». Колись це був один із найкращих продуктових магазинів міста. Автор статті, який на той час був ще дитиною, досі згадує величезні піраміди з коробок кубинських сигар, які прикрашали один із стелажів на цьому магазині. Немає вже магазину «Дитячий світ», який був розташований у багатоповерхівці на проспекті Василя Стуса (тоді – Комсомольський проспект) і вражав уяву дітей великим вибором усіляких іграшок.

До речі, в цю новобудову «Дитячий світ» переїхав із будівлі на площі Героїв (тоді пл. Леніна), де зараз знаходиться Ощадбанк. А багато молодих відвідувачів магазину АТБ на проспекті Свободи навіть і припускають, що колись у цьому приміщенні розміщувалася найбільша книгарня у місті – справжній супермаркет книг.
Але все-таки в Кам’янському залишилося кілька культових магазинів, які змогли пережити всі потрясіння та зміни в нашій країні і, як і раніше, працюють, як і десятки років тому.
1.ЦЕНТРАЛЬНА ОПТИКА.

Цей спеціалізований магазин, розташований на площі Героїв, був тут завжди. Тут замовляли окуляри та лінзи не одне покоління городян. Навіть у нинішніх умовах жорстко конкуренції на ринку офтальмологічних послуг, цей магазин, як і раніше, залишається лідерів у цій сфері. Крім великого вибору оправ та лінз, тут можна отримати консультацію лікаря-офтальмолога, який перевірить ваш зір та допоможе підібрати окуляри.
2.Магазин «РИБОЛОВ І МИСЛИВЕЦЬ».

Вже з назви ясно, хто становив основний контингент відвідувачів цього магазину, розташованого за адресою проспект Свободи, д. 12. Час розквіту цього магазину припав на той період, коли автор статті був досить малий, щоб робити тут покупки. Сюди ходили серйозні дорослі дядьки, які щось домовлялися з продавцем, купували якісь особливо потрібні їм речі. А пацанята забігали, щоб подивитися на вітрини з усілякими рибальськими снастями, на блискучі грізні рушниці та на опудало птахів. Асортимент магазину помітно поступається вибором сучасних спеціалізованих магазинів, але все одно зберіг якийсь особливий шарм. І хоча немає на підставках рушниць і не розправляють крила на полицях опудала птахів, але висить на стіні репродукція картини «Мисливці на привалі», привітно зустрічає відвідувачів продавець, а блиск найрізноманітніших блешень тішить око навіть у похмурий осінній день. Крім того, тут є непоганий вибір зимового взуття, одягу для полювання та риболовлі, різноманітного туристичного приладдя.
3.Магазин «РЕКОРДСМЕН».

Цей магазин розташований у парі міну від магазину для рибалок та мисливців. У минулий час він був переповнений всілякими товарами спортивного призначення: від шахів то гир та гантелей, До речі, у автора статті досі лежать гантелі вагою по 4 кілограми, придбані саме в цьому магазині. Вибите на них тавро свідчить, що куплені вони були за 75 копійок. Магазин продовжує працювати, хоча помітно, що найкращі його часи залишилися у минулому, про що свідчать незаповнені торгові площі. Тим не менш, тут є досить великий вибір якісних рюкзаків, боксерські груші та товарів для занять єдиноборствами, а також різні мпортивні кубки.
4. МАГАЗИН ХЛІБОЗАВОДУ.

Хлібзавод №1, розташований по Гімназійному проспекту за довгі роки свого існування неодноразово змінював свою назву (навіть у свій час носив ім’я «Брежнєвський»), але незмінно годував городян свіжим хлібом та різноманітними хлібобулочними виробами. Продукцію заводу можна купити практично в будь-якій точці міста, але вважається, що найсмачніший і найсвіжіший хліб, а також пухнасті булочки та кекси можна купити в магазинчику «Свіжий хліб» при самому заводі. Втім, сам аромат свіжоспеченого хліба, що розповсюджується в цьому районі, є найкращою рекламою для цієї непоказної на вигляд торгової точки. Є наш хлібзавод і свій фірмовий продукт – це кекси «Мармуровий» і «Бісквітний». У автора статті стало доброю традицією, вирушаючи до інших міст до родичів чи друзів обов’язково привозити їм у подарунок один із цих кексів.
5. Магазин «ПРОДІС».

Цей магазин, розташований на вулиці Республіканській, є фірмовим магазином заводу Продтоварів. Саме тому в ньому завжди можна було купити продукцію цього заводу, яка за радянських часів потрапляла до дефіциту. Виробничі потужності заводу знаходяться у Романковому, а магазин присусівся біля Маслобійки цього заводу. У минулі часи запах свіжої олії навіть перекривав «аромати» якими накривали місто численні промислові підприємства. Зараз у магазині можна купити кондитерські вироби, приправи та соуси, напої, а ще тут продають найдешевшу в місті кухонну сіль, про що ми писали раніше.

Олена

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

9 години ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

9 години ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

9 години ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

10 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

10 години ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

10 години ago