Categories: Економіка

Співвласник Каметсталі займеться мідним промислом

Компанія Вадима Новинського Smart Holding N.V. (Нідерланди) встановила прямий контроль над міноритарною часткою у ТОВ “Інтер Актив”, яке у травні придбало спецдозвіл на розробку родовища мідних руд “Заліси-Шменьки” у Волинській області. У той же час її очолив менеджер бізнесмена, а до складу співзасновників увійшли компанії, пов’язані з ним. За даними у системі YouControl, Smart Holding N.V. 22 вересня безпосередньо придбав 24,99% капіталу ТОВ “Інтер Актив”, повідомляє NADRA.info.
Цю інформацію підтвердили в українському офісі гурту “Смарт-Холдингу”.
“ТОВ “Інтер Актив” здійснило додаткову емісію для збільшення статутного фонду і Смарт-Холдинг сплатив відповідну частку у статутний капітал (капітал був подвоєний з 84,5 тис. грн до 169 тис. грн)”, – пояснила керівник інвестиційного фонду IF Smart в рамках “Смарт-Холдингу” Наталія Вінницька.
Вона уточнила, що ТОВ “Інтер Актив” вже отримало спецдозвіл на родовище “Заліса-Шменьки”.
Ще 24,99% капіталу ТОВ “Інтер Актив” отримала кіпрська компанія Misandaiko Holdings Ltd, яка також може бути пов’язана з Новинським, хоча офіційно у “Смарт-Холдингу” це заперечують.
Крім того, ще 0,02% у ТОВ “Інтер Актив” придбало київське ТОВ “Малахіт видобуток” Романа Круглого, який раніше керував компанією “Шипінг плюс ЛТД”, що фігурувала у кількох судових справах, пов’язаних із бізнесовими інтересами Новинського.
Разом із зміною структури власності ТОВ “Інтер Актив” змінило місце реєстрації, і тепер “прописано” у Києві на вул. Борисоглібській, 2. На цій же адресі знаходиться, зокрема, компанія “Смарт Здобича” Новинського.
Раніше ТОВ “Інтер Актив” змінив керівника: замість Ігоря Нестеренка компанію очолив Андрій Ковальчук (керівник ТОВ “Сотон” того ж Новинського), а виконавчим директором призначили Євгена Курило.
Станом на 26 вересня кінцевим бенефіціарним власником “Інтер Активу” все ще вказано Ігоря Воронова, втім у структурі учасників ТОВ пан Воронов зберіг за собою 50%.
Зауважимо, що згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 16 липня 2021 року, введеного в дію указом президента від 23 липня 2021 року №306/2021, мідні руди визнані корисними копалинами стратегічного значення.
Нагадаємо, Ігор Воронов встановив контроль над ТОВ “Інтер Актив” після того, як компанія підписала договір купівлі спецдозволу на рудоносне поле мідних руд “Заліси-Шменьки”. Обіцяні 18 млн грн за спецдозвіл “Інтер Актив” заплатив державі у липні.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

3 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

6 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

8 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

9 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

9 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

10 години ago