Рецепт цього нескладного, але дуже смачного салату – фірмова страва у деяких українських кафе. Але такий салат під назвою “Умань” із копченою ковбасою та кукурудзою з легкістю можна приготувати як на сімейну вечерю, так і на святкове застілля. Страва виходить дуже ніжною, ситною і освіжаючою одночасно. Та й готується за лічені хвилини. Тож обов’язково спробуйте.
Ця закуска тим і чудова, що на додаток до неї не потрібно спеціальних гарнірів. А споживати його можна навіть як самостійну страву. Із чорним підсушеним хлібом дуже смачно. Або подати із гречаною кашею чи товченою картоплею. Салат «Умань» 100% стане улюбленцем вашої родини!
Складові
Ковбаса копчена 200 г, Огірки 1 шт., Яйце 3 шт., Кукурудза 200 г, Петрушка 30 г, Цибуля 50 г, Гірчиця 1 ч. л., Майонез 2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком.
Приготування
Насамперед відваріть круто яйця. Очистіть від шкаралупи.
Наріжте ковбасу соломкою або кубиками середньої величини. Далі помийте і наріжте огірок. Відправте в миску до ковбаси.
Дрібно наріжте петрушку із зеленою цибулею, також покладіть у салатницю. Відварені яйця наріжте маленькими кубиками і додайте до решти інгредієнтів.
Всипте кукурудзу без рідини, посоліть, поперчіть до смаку.
Змішайте в окремій ємності майонез з гірчицею і потім додайте до салату. Все перемішайте та подайте до столу. Приємного апетиту!
Сметана чи йогурт без добавок буде вдалою альтернативою майонезу. З такою заправкою страва стане не тільки кориснішою, а й менш калорійною!