Рецепт дня: Салат “Умань” з ковбасою та кукурудзою

Рецепт цього нескладного, але дуже смачного салату – фірмова страва у деяких українських кафе.  Але такий салат під назвою “Умань” із копченою ковбасою та кукурудзою з легкістю можна приготувати як на сімейну вечерю, так і на святкове застілля. Страва виходить дуже ніжною, ситною і освіжаючою одночасно. Та й готується за лічені хвилини. Тож обов’язково спробуйте.

Ця закуска тим і чудова, що на додаток до неї не потрібно спеціальних гарнірів. А споживати його можна навіть як самостійну страву. Із чорним підсушеним хлібом дуже смачно. Або подати із гречаною кашею чи товченою картоплею. Салат «Умань» 100% стане улюбленцем вашої родини!

Складові
Ковбаса копчена 200 г, Огірки 1 шт., Яйце 3 шт., Кукурудза 200 г, Петрушка 30 г, Цибуля 50 г, Гірчиця 1 ч. л., Майонез 2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком.

Приготування
Насамперед відваріть круто яйця. Очистіть від шкаралупи.

Наріжте ковбасу соломкою або кубиками середньої величини. Далі помийте і наріжте огірок. Відправте в миску до ковбаси.

Дрібно наріжте петрушку із зеленою цибулею, також покладіть у салатницю. Відварені яйця наріжте маленькими кубиками і додайте до решти інгредієнтів.

Всипте кукурудзу без рідини, посоліть, поперчіть до смаку.

Змішайте в окремій ємності майонез з гірчицею і потім додайте до салату. Все перемішайте та подайте до столу. Приємного апетиту!

Сметана чи йогурт без добавок буде вдалою альтернативою майонезу. З такою заправкою страва стане не тільки кориснішою, а й менш калорійною!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *