Названо два міста-претенденти на Євробачення-2023

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення відбудеться у 2023 році у Ліверпулі чи Глазго. Про це повідомила Бі-бі-сі — вона визначить, де в підсумку проходитиме шоу, інформує freezmi.io.

У шорт-листі претендентів на право проведення Євробачення-2023 були сім міст Великобританії: Бірмінгем, Лідс, Манчестер, Ньюкасл, Шеффілд, Глазго та Ліверпуль. Раніше видання Metro писало, що фаворитами організаторів були Глазго та Бірмінгем, проте останній так і не увійшов до двійки лідерів.

Остаточне місце проведення музичного конкурсу буде відоме «протягом наступних тижнів», зазначив представник ВВС.

На Євробаченні-2022, що проходив в італійському Турині, переміг український хіп-хоп гурт Kalush Orchestra з піснею Стефанія. Перемога надає країні право на проведення конкурсу наступного року.

Україна заявила про готовність прийняти музичне змагання у 2023 році. Однак у червні Європейський мовний союз (EBU) ухвалив рішення з міркувань безпеки провести наступний конкурс у Британії, що посіла друге місце. Про це йшлося на сайті спілки. Україна як країна, яка перемогла на останньому конкурсі, одразу пройде у фінал майбутнього конкурсу.

Востаннє Британія приймала Євробачення 1998 року в Бірмінгемі. У Лондоні Євробачення востаннє проводили 1977 року, конкурс 2023 року стане дев’ятим для країни.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *