Рецепт дня: Закуска з крабових паличок «Коси русалоньки»

Якщо до вас завітали неждані гості, то цей рецепт обовязково врятує вашу репутацію дбайливої господині. Адже вам знадобиться лише декілька хвилин – і на столі вже стоїть аперитив та холодна закуска з крабових паличок. Закуска “Коси русалоньки” смакуватиме кожному.

Існує не одна закуска з крабових паличок. Дехто навіть робить з них роли. Але з цією стравою потрібно повозитись, а на «коси русалки» ви не витратите й години. Заздалегідь зберіть інгредієнти для маринаду, а крабові палички дістаньте із морозилки. Що вам знадобиться в процесі приготування, читайте далі.

Складові
Крабові палички 300 г, Часник 3 зуб., Гірчиця 1 ч.л., Олія 3 ст. л., Соєвий соус 2 ст. л., Петрушка 0,5 пуч., Лимонний сік 1 ст. л., Сіль за смаком, Мед за смаком,  Паприка 0,2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
Крабові палички розморозьте, очистіть від неїстівних оболонок. Занурте на декілька хвилин у теплу воду, потім трохи обсушіть. Розгорніть їх у листи і складіть один на одного. Наріжте крабові палички тонкими смужками. Розділіть смужки, щоб вони не злипалися.

Перекладіть заготовки у глибоку ємність. Тепер приготуйте маринад. В окремій мисці змішайте олію з соєвим соусом, лимонним соком, медом, паприкою та гірчицею. Спробуйте маринад на смак. Якщо хочеться, додайте ще трохи солі, лимонного соку чи цукру. Туди ж відправте часник, пропущений через прес, мелений перець та рубану петрушку. Перемішайте.

Маринадом залийте крабові палички у ємності. Обережно перемішайте їх, щоб не пошкодити структуру. Накрийте кришкою або плівкою ємність, відправте закуску в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Подавайте до столу страву охолодженою, прикрасивши її маслинами, нарізаними кільцями. Це чудова закуска як до алкоголю, так і до гарячих страв. Рецепт простий і невитратний, тому беріть на замітку!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *