Дніпропетровщина – у зоні «енергетичного» ризику

У Міненерго провели нараду про готовність ОВА Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей та відповідних служб до оперативного реагування, якщо РФ атакуватиме “об’єкти життєзабезпечення”.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго, пише “Країна”.

При Міністерстві енергетики діє Штаб з ліквідації наслідків військової надзвичайної ситуації державного рівня в електроенергетичних системах. До нього входять представники Мінінфраструктури, ДСНС, Міноборони, ЗСУ та енергетичних компаній. Штаб працює “фактично 24/7”.

Перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко заявив, що у Штабі “пропрацювали механізми оперативного врегулювання кризових ситуацій”. Наразі завершують аналізувати наявне обладнання, яке “необхідне для локалізації уражень інфраструктурних об’єктів внаслідок ворожих обстрілів”.

Наразі члени Штабу збирають інформацію про електроенергетичні компанії про кількість загального обсягу аварійного запасу обладнання та матеріалів, дефіцитного обладнання та матеріалів, об’єктів електричних мереж, обладнання, яке можуть перемістити та використовувати на критично важливих об’єктах енергетичної інфраструктури. Крім того, підготовлено перелік найбільш пріоритетного обладнання, яке необхідне для оперативної ліквідації аварійних ситуацій.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *