Молодіжна рада Кам’янського підбила підсумки своєї роботи за рік і набирає нових учасників

Молодіжна рада Кам’янського була створена у 2007 році, тоді наше місто стало першим, де з’явилася така організація. За цей час рада випустила 505 осіб, які набралися колосального досвіду, і тепер впевнено крокують життям. Цього року лави організації поповнюватимуть 80 осіб. Тому, Молодіжна рада зібралася на звітну конференцію, щоб підбити підсумки своєї діяльності за рік, та познайомити нових учасників з її роботою.

Привітав бувалих та нових учасників начальник управління молоді та спорту Кам’янської міськради Едуард Коряк. Він зазначив, що Молодіжна рада провела колосальну роботу, але попереду ще багато завдань.

– Наша молодь найкреативніша, найкраща, – зазначив Коряк. – Я вірю, що ви все виростете в керівників, і ми разом пишатимемося тими результатами, яких ви досягли.

Докладніше про виконану роботу розповів голова ради Олександр Нікологорський. Він зазначив, що рік, зі зрозумілих причин, був важким, але Молодіжна рада, незважаючи на війну, працювала. Діти вчилися писати гранти, пробували себе в ролі акторів, провели форуми «Територія сучасної жінки», «Школа молодого лідера», влаштовували зустрічі з успішними людьми, проводили міські конкурси та культурні заходи, займалися благодійністю: їздили з подарунками до дитячого будинку, допомагали у притулку для тварин, проводили квести, тематичні вечірки, вокальний конкурс, новорічні свята та багато іншого.

А потім почалася війна, і практично вся діяльність ради була переведена у волонтерське русло: підготовка бомбосховищ, збирання гуманітарної допомоги, проведення спортивних та культурних заходів для переселенців та благодійних акцій на підтримку ЗСУ. Так, у червні хлопці провели благодійний ярмарок-концерт “Паляниця”. На зібрані кошти вони купили бензопилу та лопати для ЗСУ.

Поповнити лави ради може молодь віком від 14 до 35 років. Займається тут кожен своєю справою з різних напрямків. А їх чотири: організаційне, культурно-масове, волонтерське, медіа та піар.

Заступник керівника молодіжної ради Павло розповів, що прийшов сюди 8 жовтня 2020 року. Раніше взагалі не знав про цю організацію, і чим вона займається, тому що була зайнята розквітом шкільного самоврядування. Про Молодіжну раду йому розповіла педагог, Павло заповнив анкету, відправив, її взяли. Каже, тут здобув добрий досвід, за півроку став заступником, і тепер хоче пов’язати свою долю із розвитком сфери молодіжної політики.

– Молодіжна рада – плацдарм для розвитку ідей, самореалізації, спроби чогось нового, – сказав Павло. – Ініціюй! Доводь! Дій! – Життєве кредо поради.

Секретар ради Кіра потрапила до організації рік тому. Секретарем стала, коли розпочалася війна, і вона активно займалася волонтерським рухом. Веде все діловодство.

– Пропонуйте, будьте активними, – каже Кіра. –  У нас можна реалізувати всі свої амбіції, розвинути свій потенціал.

Допомагають активній молоді нашого міста педагоги освітніх та інших міських установ. Едуард Коряк нагородив їх Подяками за плідну співпрацю та допомогу Молодіжній раді.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *