У Дніпрі засудили одного з учасників «сплячої» диверсійної групи

За матеріалами Служби безпеки України винесено вирок учаснику сплячої диверсійної групи з-поміж мешканців Дніпра, які вели розвідувальність на території Дніпропетровського регіону.

У квітні поточного року СБУ заблоковано діяльність розвідгрупи, сформованої у 2015 році та одразу «законсервованою». Іноді вони виконували окремі доручення російських спецслужб, серед яких були й підпали приміщень патріотичних громадських організацій для формування у РосЗМІ вигідної «картинки». Після початку війни ворог активізував їхню роботу та наказав посилено стежити за об’єктами критичної та військової інфраструктури, здійснювати фото та відеофіксацію. Одним із найважливіших завдань, поставлених диверсантам, було також проникнути до лав місцевої Тероборони та отримати дані про функціонування штабів Нацгвардії та ЗСУ. Кіберфахівцями СБУ було перехоплено вказівки, які надходили одному з агентів з використанням месенджерів, після чого встановлені та взяті під оперативний контроль усі учасники розвідгрупи.

Злочинців було затримано при виконанні одного з поставлених росією завдань. Наразі одному з членів групи, який відповідав за збір інформації у групах та соцмережах про переміщення техніки Збройних сил України та місцезнаходження блокпостів з українськими військовими в обмін на матеріальну винагороду, винесено вирок. Судом його визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *