Три рази обкрадав одну й ту саму квартиру: у Кам’янському засудили серійного злодія

Дніпровський суд виніс вирок неодноразово засудженому за крадіжки кам’янчанину, який обікрав 4 квартири та комору.

У січні 2021 року в багатоповерховому будинку, в якому він проживав, на 10 поверсі побачив, що у дверях комори, що знаходилася біля ліфта, залишено ключ. Чоловік не знайшов нічого кращого, як зайти в комору та вкрасти особисті речі сусіда. Так, він виніс три велосипеди, вартість яких суд оцінив у 4500 гривень, 999 гривень та 1500 гривень, туристичний намет за 2379 гривень, та саморобні гумові крісла. У результаті завдав збитків сусідові на суму 9378 гривень.

На цьому обвинувачений не зупинився, за кілька днів він скоїв нову крадіжку. Він заліз на балкон однієї з квартир на першому поверсі, при цьому пошкодив металеві ґрати. Через балкон потрапив до квартири. Він знав, що хазяїв немає вдома. З квартири він виніс телевізор вартістю 7499 гривень, планшет за 750 гривень, мультиварку за 1199 гривень, набір посуду з нержавіючої сталі за 25000 гривень, а також ключі від квартири і втік із награбованим.

За кілька днів він повернувся. Відчинив двері вкраденим ключем і почав виносити техніку. Так, він вкрав газовий котел, вартістю 4935 гривень, ноутбук за 3251 гривню, мікрохвильову піч, вартість якої суд оцінив всього в 140 гривень, ваги підлоги за 132 гривні, обігрівач, його вартість не змогли визначити, 11 шт. латунні металеві крани для пластикових труб, 3 шт. акумулятори для газового опалення.

Зважаючи на все, все майно з квартири він винести не зміг, бо наступного дня повернувся знову. Тепер він виніс пральну машину за 5598 гривень, навісну шафу для ванної кімнати за 2085 гривень, керамічну раковину з тумбою та змішувачем за 2986 гривень, вакуумний масажер за 474 гривні, термоковдру за 2975 гривень, сушарку для рушників, дві сумки та швейну машинку.

Загалом господар квартири втратив майно на суму 57024 гривні. І це лише за речі, які змогли оцінити експерти.

За кілька днів злодій знову вийшов на «полювання», вже на нову адресу. Квартиру винаймала молода сім’я. Поки їх не було, чоловік вкрав холодильник, вартість якого суд оцінив у 2966 гривень, електричну піч за 733 гривні. Загальні збитки склали 3699 гривень.

Частину награбованого чоловіка здав у ломбард. Усі потерпілі звернулися із заявою до поліції. Злодія вдалося зловити.

Обвинувачений вину повністю визнав. Засудили його за ч. 2ст.185 КК України як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, а також за ч. 3 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане із проникненням у житло, інше приміщення, вчинене повторно, та призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *