Рецепт дня: Пиріг із молочною начинкою

Якщо ви любите експерименти, то пройти повз рецепт такого незвичайного десерту вам буде несила. Повітряний пиріг із молочною начинкою вражає своєю оригінальною технологією приготування. Одна маленька хитрість дає чудовий результат. Який саме? Давайте дізнаємось!

Перед відправленням пирога в духовку між шарами тіста необхідно влити яйця збиті з молоком. Ця суміш добре просочує основу. В результаті виникає відчуття, що ви їсте не тісто, а крем з ніжною текстурою.

У класичному рецепті використання цукру не передбачається. Якщо ж ви хочете зробити пиріг солодшим, рекомендуємо додати трохи згущеного молока або фруктового пюре до молочної суміші. Так смак пирога вийде ще цікавішим!

Складові
Сіль 7 г, Вода 350 мл, Пшеничне борошно 550 г, Яйце 4 шт., Молоко 350 мл, Манка 1 ст. л., Вершкове масло 90 г.

Приготування
Розведіть у воді 0,5 ч. л. солі. Додайте пшеничне борошно та замішайте однорідне тісто. Помістіть його у глибоку ємність та накрийте харчовою плівкою. Залишіть на 20 хвилин.

Розкатайте тісто. Розділіть його на дві частини. Перший шматочок розкатайте у пласт. Змастіть його 75 г розм’якшеного вершкового масла. Присипте манною крупою. Викладіть тісто у змащену олією форму для випікання, формуючи бортики. Потім розкатайте другу частину тіста. Викладіть її зверху, також защипуючи краї, але не до кінця. В окремій ємності збийте яйця з 2 дрібками солі та молоком.

Злегка підніміть край верхнього шару з тіста і влийте отриману суміш у карман. Акуратно защипніть краї.

Змастіть пиріг розм’якшеним вершковим маслом. Відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Апетитний молочний пиріг готовий! Зачекайте, поки він трохи охолоне. Потім наріжте десерт на порційні шматочки, посипте цукровою пудрою, прикрасьте листком м’яти і подайте до столу. До чаю це саме те!

Вам буде цікаво

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *