Рецепт дня: Швидкий гарбузовий кекс до чаю

Пізній вечір, ароматний гарячий чай та теплий плед. Уявили? Додайте ще до цього повітряний гарбузовий кекс і ідеальний пазл склався. Скористайтеся дарами осені та порадуйте себе смачною випічкою із сезонних плодів.

Цей легендарний кекс подають у Старбаксі. Такий апетитний десерт з гарбуза дуже популярний у цій мережі кав’ярень. І причина успіху цієї солодкої страви зрозуміла. Вона полягає в незрівнянному смаку і ніжній текстурі таких яскравих ласощів.

Щоб випічка вийшла ще ароматнішою, рекомендуємо додати в тісто натерту на дрібній тертці лимонну або апельсинову цедру. Легка цитрусова нотка зробить цей десерт чудовим. Він обов’язково сподобається наймолодшим членам вашої родини.

Складові
Гарбуз 300 г, Соняшникова олія 90 мл, Яйце 2 шт., Цукор 100 г, Пшеничне борошно 100 г, Сіль 0,25 ч. л.

Приготування
Очищаємо гарбуз від шкірки. Нарізаємо на шматочки. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Перебиваємо гарбуз блендером. Додаємо соняшникову олію, яйця та цукор. Добре перемішуємо. В окремій ємності змішуємо пшеничне борошно із сіллю, содою, розпушувачем, ваніліном і мускатним горіхом. Всипаємо до гарбузової суміші. Ретельно перемішуємо.

Отриману масу виливаємо у форму для запікання, застелену пергаментом. Посипаємо очищеним гарбузовим насінням. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Не забудьте перевірити готовність кексу зубочисткою. Проткніть нею кекс і переконайтеся, що вона вийшла сухою. Розріжте десерт на порційні шматочки і подайте його до столу з кавою по-віденськи. Спосіб приготування такого напою є досить простим. Варимо каву. В окремій ємності збиваємо вершки із цукром до стійких піків. Вливаємо в склянку кави, за бажання додаємо цукор. Зверху за допомогою ложки викладаємо збиті вершки та посипаємо шоколадною крихтою. Ароматний кекс з гарбуза з кавою готові!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *