У Кам’янському “липовий” священик виманював гроші

У Кам’янському неповнолітній хлопець-сирота, представляючись священиком, виманив у парафіянина майже 15 тисяч гривень нібито на ремонт храму.

Про це повідомляє “Дніпро Оперативний” із посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

З матеріалів справи відомо, що хлопець у 2021-2022 роках був парафіянином Свято-Миколаївського собору. Там він дізнався, що настоятель храму перебуває у довірчих стосунках з іншим прихожанином – фермером, який непогано заробляв.

Маючи цю інформацію, хлопець створив у Телеграм фейковий обліковий запис священнослужителя і почав просити у фермера гроші нібито на ремонт храму. Чоловік, впевнений, що справді спілкується з настоятелем храму, перерахував шахраю 14700 гривень.

У суді юнак пояснив, що ці гроші він витратив на себе, тому що його друзі мали вищий рівень матеріального становища і йому хотілося відповідати їм. Свою провину він повністю визнав і домовився із обдуреним ним чоловіком, що поверне йому борг частинами.

Старша сестра підсудного, під опікою якої він зараз перебуває, розповіла, що він був у 7-річному віці вилучений у батьків і виховувався у прийомній сім’ї. Зараз хлопець проживає з нею, і вона зобов’язується стежити за його поведінкою.

З огляду на все це суд прийняв рішення визнати хлопця винним за статтею 190 КК України (Шахрайство) та призначив йому покарання у вигляді 60 годин громадських робіт.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *