На Каметсталі готові 12 бомбосховищ

Про це повідомили на підприємстві.

«12 надійних бомбосховищ, розташованих на території підприємства, готові укрити працівників Каметсталь у разі повітряної тривоги.

З перших днів війни на виробництві питання цивільного захисту увійшли до розряду пріоритетних. Адже повітряні загрози стали реальністю нашого життя. Для захисту персоналу на металургійному комбінаті ще понад пів року тому були організовані роботи з дообладнання сховищ.
Тут є все необхідне для тривалого перебування людей. В належному стані утримуються системи життєзабезпечення: інженерні мережі, енерго- та водопостачання, спеціальне обладнання.

Фахівці провели заміну фільтрів-поглиначів системи фільтровентиляції повітря, працюють системи внутрішнього протипожежного водопостачання. Укриття забезпечені зв’язком, первинними засобами пожежогасіння та стаціонарними приладами опалення. В робочому стані – системи резервного живлення. Додатково Метінвест надав 5 потужних та надійних дизельних генератора, які встановлені та підключені на металургійному та коксохімічному промислових майданчиках для забезпечення бомбосховищ електрикою в автономному режимі.

На підприємстві подбали і про створення необхідного запасу продуктів харчування та питної води. При погіршенні самопочуття співробітники матимуть можливість скористатися ліками, що є в наявності у кожному укритті. Додатково тут сформовані аптечки першої медичної допомоги у кількості 41 комплект. Придбано препарати «Йодид калію» для проведення йодної профілактики. Також у захисних спорудах достатня кількість меблів.

Наразі укриття активно використовують для проведення у безпечних умовах заходів, зокрема, навчань з надання долікарської допомоги. Мета – створення з-поміж співробітників бригад, які у разі виникнення надзвичайної ситуації зможуть допомогти потерпілим до прибуття медиків. До навчань залучають представників різних підрозділів комбінату. Загалом такі дводенні інтенсиви пройшли 323 працівника Каметсталь», – йдеться у повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *