Медустанови Дніпропетровщини отримали понад 9 тис доз препарату для лікування пацієнтів із COVID-19

До медичних установ області надійшло понад 9 тис доз противірусного препарату «Паксловід» від Pfizer. Він – для пацієнтів із коронавірусом. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Противірусний препарат гальмує розвиток коронавірусної інфекції та не допускає ускладнень, які можуть призвести до смерті. Спочатку його призначають пацієнтам із груп ризику – людям похилого віку, які мають хронічні захворювання. Лікар надає їх безкоштовно», – наголосила заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВ Тетяна Квітницька.

Також у боротьбі з ковідом медики використовують «Молнупіравір». Наразі є 1140 флаконів цього препарату і очікується надходження ще понад 6 тисяч. Загалом цього року медичні заклади області одержали понад 20 тис. доз противірусних препаратів. Ліки призначають перші кілька діб після виявлення хвороби. Вони допомагають уникнути ускладнень та госпіталізації. У пацієнтів спостерігається зниження інтоксикації та покращення самопочуття.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *