У Кам’янському електроопалення до зими готове

У Кам’янському триває підготовка до майбутнього опалювального сезону.
Сьогодні мер міста Андрій Білоусов, його профільний заступник Олег Максименко та директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міськради Дмитро Губський побували на трансформаторній підстанції №405, що на житловому масиві БАМ.

максименко

Як відомо, Соцмістечко та БАМ обігріваються за допомогою електроенергії, тому підготовка системи електроопалення – найважливіше завдання енергетиків. Інженер «ДТЕК «Дніпровські електромережі» Олександр Демура розповів, що всього на цих житлових масивах працюють 27 подібних підстанцій, і всі вони проходять ретельну перевірку та профілактику перед початком холодів. 405-й приділяється особлива увага – вона обслуговує велику кількість будинків та установ, а також у разі виникнення позаштатних ситуацій може використовуватись як резервна.

фасад

Наразі там укріплені силові кабелі, проводиться діагностика обладнання, причому з використанням сучасних тепловізорів. У разі виявлення дефекту або несправності обладнання проблеми одразу ж усуваються, щоб не допустити збоїв у роботі під час опалювального сезону.

тепловизор

Майбутній опалювальний сезон – вже третій для Соцгорода та БАМу з електроопаленням, і два попередні сезони довели, що такий варіант обігріву зарекомендував себе з найкращого боку, зазначив Демура.
Мер Андрій Білоусов підкреслив, що Кам’янське планомірно уникає споживання дорогого і дефіцитного природного газу. Соцмістечко та БАМ з електроопаленням, лівобережна котельня готова працювати на альтернативних видах палива, також без газу можуть обходитися і нові міні-котельні. Крім того, розпочався поступовий переведення на електроопалення центральної частини Кам’янського, що ще більше зменшить потреби в газі.
– На сьогоднішній день Кам’янське практично готове до опалювального сезону. Час переконливо довів правильність нашого вибору на користь електроопалення, і зараз ми разом із «ДТЕК «Дніпровські електромережі» готуємо Соцмістечко та БАМ, де мешкають десятки тисяч кам’янчан, до майбутніх холодів. Упевнений, що опалювальний сезон 2022-2023 років ми пройдемо нормально, – зазначив Андрій Білоусов.

вход

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *