Кам’янчан попереджають про новий фейк у соцмережах: “кожен може отримати 7000 гривень”

У соціальних мережах з’явилися спільноти, через які шахраї розповсюджують фейкову інформацію про виплати для українців. У повідомленнях посилаються на закон, який нібито дозволяє всім українцям отримати компенсацію.

У центрі протидії дезінформації закликають українців не відкривати такі повідомлення та не повідомляти шахраїв дані своїх банківських карток.

“ЦПД попереджає: через низку Facebook-спільнот шахраї поширюють інформацію про те, що “кожний українець може отримати від 7000 гривень” з нібито конфіскованих активів РФ”, – сказано в повідомленні.

Фахівці назвали кілька таких спільнот. Info Plus поширює рекламну посаду з текстом “підписано Закон, який дозволяє всім українцям отримати компенсацію з конфіскованих активів РФ. Для отримання виплати потрібно пройти за посиланням”.

Українців попередили про новий фейк у соцмережах: "кожен може отримати 7000 гривень" Зазначене посилання веде на сайт Єдиний Компенсаційний Центр, на якому потрібно пройти процедуру оформлення. Серед таких процедур є необхідність вказати дані банківської картки для “сплати комісійного збору”, яку шахраї обіцяють повернути за добу.

“В Україні не існує жодного закону чи іншого нормативного акту, який дозволяє отримати компенсацію з російських конфіскованих активів. Будьте обережні! Не довіряйте анонімним джерелам, які потребують персональних даних або банківських реквізитів”, – закликали до ЦПД.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *