У Кам’янському ліквідують «притоки Дніпра» – фото

У Кам’янському вирішується проблема, яка дісталася місту у спадок ще з часів СРСР.
Йдеться про зливову каналізацію. Ще за Радянського Союзу через її слабку пропускну здатність при сильних зливах регулярно затоплювало центральну частину Дніпродзержинська – площу Леніна, район універмагу «Райдуга» та кінотеатру імені Шевченка, вулицю Сировця. А про вулицю Широку під час гастролей у нашому місті навіть реготали незабутні коміки Тарапунька та Штепсель: «Широка – це притока Дніпра», маючи на увазі, що при дощі чи таненні снігів ця вулиця перетворювалася на повноводну річку.
Нещодавні дощі показали, що проблема, як і раніше, залишається: заливало і Майдан Героїв, і проспекти Свободи та Шевченка. Причина – все та ж низька пропускна здатність плюс засміченість зливової каналізації. Потоки води йдуть униз від житлового масиву Черемушки – вулиць Грушевського та Бурхана, проспекту Стуса – і проспектом Шевченка буквально звалюються на центр Кам’янського.
Зараз у Кам’янському ведуться масштабні роботи не лише з розчищення, а й щодо розширення зливової каналізації, зі створенням нових камер прийому води.

новинка

Найактивніше такі роботи ведуться в «найпотокішобезпечніших» районах – вулиці Бурхана та проспекту Стуса, а також на перехресті цих магістралей з проспектом Шевченка, нижче готелю «Зоря».

зоря

Розчищення та розширення злив іде із застосуванням найсучаснішої техніки, для діагностики стану колекторів використовується відеокамера.

телек

Сьогодні перебіг цих робіт проконтролював мер Кам’янського Андрій Білоусов. Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міськради Дмитро Губський та керівники підприємств-підрядників ознайомили його з ходом робіт по вулицях Бурхана та проспекту Стуса, а також із планами з розчищення відкритого зливового колектора, який стартує від колишньої зупинки електрички «7 кілометр» і йде до Романкового, та розчищення зливи по проспекту Шевченка.

У ході виїзної наради обговорювалися проблеми, які треба вирішити у найближчі місяці. Білоусов зазначив, що роботи мають вестися координовано і що міська влада готова виділити кошти, необхідні для розчищення та розширення злив. Також обговорювалося питання щодо майбутніх робіт у районі вулиці Широкої.

дырв

– Лівнівки будувалися ще за часів СРСР, і з того часу вони до ладу не чистилися і тим більше не розширювалися. Нинішні кліматичні зміни показали, що без приведення зливової каналізації до ладу центр Кам’янського постійно буде під загрозою затоплення, тому ми розпочали великий обсяг робіт, щоб вирішити цю давню проблему. Роботи будуть під постійним контролем міської влади, – зазначив Андрій Білоусов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *