До уваги кам’янчан: очікується зростання цін на пальне

За один-два тижні паливо на українських заправках почне дорожчати. Роздрібні ціни піднімуться мінімум на 2 грн за літр, вважає власник компанії “Прайм” та однойменної мережі АЗС Дмитро Льоушкін.

“На горизонті – зростання цін на паливо. Це вже неминуче. Справа навіть не в акцизі, який запровадили, хоч і в ньому теж. Є низка факторів, таких як зростання щільності через похолодання”, – написав експерт у Facebook.

Серед причин – подорожчання нафти, що зростає на тлі скорочення видобутку. Зокрема, сьогодні стало відомо, що в Організації країн-експортерів нафти та її союзників домовилися про скорочення видобутку нафти на 2 млн барелів на добу, щоб зупинити падіння цін на ресурс.

Льоушкін не вважає це спекулятивним фактором, тому він досить довго впливатиме на ринок.

Ще одна причина можливого зростання цін на АЗС – сезонний фактор. З приходом холодів ринок переходитиме на зимовий ресурс, який традиційно на 30-50 копійок дорожчий. Однак тут з’явиться нова проблема – дефіцит цього ресурсу, якого немає у Європі.

“Газойль тестує літні піки. Почалося все це із приходом жовтня. І щойно до АЗС доїде жовтневий ресурс, то як мінімум +2 грн він коштуватиме. Станеться це через тиждень-два, точніше – почне траплятися це вже, а повноцінна картина вимальовується за кілька тижнів”, – пише глава “Прайму”.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *