Рецепт дня: Вівсяний пиріг з яблуками

Багатьом дівчаткам часто хочеться чогось смачного. Але побоювання набрати зайві кілограми змушують відмовлятися від солодощів. Щоб не мучити себе, пропонуємо вам чудовий рецепт випічки, яка не шкодить фігурі. Вівсяний пиріг із яблуками стане для вас справжнім порятунком. Низькокалорійний та смачний десерт перевершить усі ваші очікування.

В оригінальному рецепті для солодкості використовують цукор. Але ви легко можете замінити частину на мед або будь-який інший корисний підсолоджувач. Не хвилюйтеся, що яблук більше, ніж тіста. Завдяки цьому вівсяний пиріг виходить дуже соковитим та ніжним. Обов’язково збризкайте яблука лимонним соком, так вони не темнітимуть.

Складові
Вершкове масло 120 г, Цукор 160 г, Сіль 1 щеп., Яйце 3 шт., Пшеничне борошно 100 г, Вівсяні пластівці 150 г, Розпушувач 1 ч. л.

Приготування
Змішайте розм’якшене вершкове масло із цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.

Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконовою лопаткою отриману суміш у рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас має вийти м’яке тісто. Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризкайте лимонним соком. Натріть цедру з лимона і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.

Змастіть форму вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *