Categories: Це цікаво

Рецепт дня: печиво “Пломбір”

Ми так звикли до складних тортів та чізкейків, що почали забувати: найсмачніші десерти готуються просто. Печиво «Пломбір» — пряме підтвердження цього. Бюджетні продукти, просте тісто, нехитра начинка. Але в результаті виходить найсмачніше частування!

Якщо готувати це печиво на олії з порівняно невеликою кількістю борошна та цукру, то випічка виходить крихкою, шаруватою та розсипчастою. Нещільне тісто просто тане у роті! Рекомендуємо всім скуштувати печиво з молочною начинкою, яка так нагадує пломбір!

Приготувати печиво зі смаком пломбіру зовсім не важко. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. А тим, хто має більше досвіду, рекомендуємо взяти на озброєння технологію приготування і спробувати різні начинки! Буде смачно з варенням, згущеним молоком або шоколадним кремом.

Складові
Молоко 250 мл, Яйце  2 шт., Цукор 75 г, Крахмаль 20 г, Ванільний цукор 1 ч. л., Соняшникова олія 80 мл, Пшеничне борошно 210 г, Розпушувач 1 ч. л., Сіль 1 щіп., Ванілін 1 щіп., Цукрова пудра за смаком.

Приготування
Насамперед приготуємо начинку. Змішайте в каструлі молоко, 1 жовток, 35 г цукру, ванільний цукор та крохмаль.

Добре перемішайте інгредієнти та поставте їх на вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи, до загусання. Після цього остудіть його до кімнатної температури і перекладіть в кондитерський мішок. Змішайте яйце, білок, соняшникову олію, сіль, ванілін і цукор, що залишився, добре перемішайте інгредієнти.

Всипте борошно та розпушувач, замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.

Розділіть тісто на 2 частини. Кожну частину розкатайте у пласт. На край тіста щедро нанесіть крем і загорніть у рулет.
Викладіть рулети на лист, застелений пергаментом. Випікайте 25-30 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.

Приготовлені рулети посипте цукровою пудрою і залиште для охолодження на 20 хвилин. Потім розріжте їх гострим ножем.

Це печиво із заварним кремом – ідеальне доповнення до чашки чаю в сімейному колі або посиденьках за кавою з подругою. Завдяки доступності продуктів та простоті приготування випікати десерт можна майже кожен день. До речі, це частування зовсім не набридає!

Олена

Recent Posts

Генератори та Starlink від Кам’янського військовим (відео)

Про чергову допомогу віськовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні разом з громадською організацією «Бджола», депутатом…

5 години ago

Захисник із Кам’янського отримав нове житло (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Вручив ключі від квартири нашому Захиснику, військовослужбовцю ТРО…

5 години ago

На Дніпропетровщині на пожежі загинула жінка

7 липня, о 10:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на…

7 години ago

Музей історії міста Кам’янське – на конференції у Варшаві

Наприкінці червня у Варшаві відбулась Міжнародна конференція «Стійкість. Відновлення. Майбутнє: Культура у відновленні України».  Цей форум,…

7 години ago

Зірка серіалу “Всі жінки – відьми” Джуліан Мак-Магон помер після боротьби з раком

Австралійський актор Джуліан Мак-Магон помер у середу, 2 липня, у місті Клірвотер, у штаті Флорида.…

8 години ago

У Кам’янському судитимуть шахраїв, які видурили в родичів військових 5 мільйонів

Наразі встановлено 23 потерпілих з різних регіонів України. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що…

8 години ago