Categories: Це цікаво

Рецепт дня: печиво “Пломбір”

Ми так звикли до складних тортів та чізкейків, що почали забувати: найсмачніші десерти готуються просто. Печиво «Пломбір» — пряме підтвердження цього. Бюджетні продукти, просте тісто, нехитра начинка. Але в результаті виходить найсмачніше частування!

Якщо готувати це печиво на олії з порівняно невеликою кількістю борошна та цукру, то випічка виходить крихкою, шаруватою та розсипчастою. Нещільне тісто просто тане у роті! Рекомендуємо всім скуштувати печиво з молочною начинкою, яка так нагадує пломбір!

Приготувати печиво зі смаком пломбіру зовсім не важко. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. А тим, хто має більше досвіду, рекомендуємо взяти на озброєння технологію приготування і спробувати різні начинки! Буде смачно з варенням, згущеним молоком або шоколадним кремом.

Складові
Молоко 250 мл, Яйце  2 шт., Цукор 75 г, Крахмаль 20 г, Ванільний цукор 1 ч. л., Соняшникова олія 80 мл, Пшеничне борошно 210 г, Розпушувач 1 ч. л., Сіль 1 щіп., Ванілін 1 щіп., Цукрова пудра за смаком.

Приготування
Насамперед приготуємо начинку. Змішайте в каструлі молоко, 1 жовток, 35 г цукру, ванільний цукор та крохмаль.

Добре перемішайте інгредієнти та поставте їх на вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи, до загусання. Після цього остудіть його до кімнатної температури і перекладіть в кондитерський мішок. Змішайте яйце, білок, соняшникову олію, сіль, ванілін і цукор, що залишився, добре перемішайте інгредієнти.

Всипте борошно та розпушувач, замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.

Розділіть тісто на 2 частини. Кожну частину розкатайте у пласт. На край тіста щедро нанесіть крем і загорніть у рулет.
Викладіть рулети на лист, застелений пергаментом. Випікайте 25-30 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.

Приготовлені рулети посипте цукровою пудрою і залиште для охолодження на 20 хвилин. Потім розріжте їх гострим ножем.

Це печиво із заварним кремом – ідеальне доповнення до чашки чаю в сімейному колі або посиденьках за кавою з подругою. Завдяки доступності продуктів та простоті приготування випікати десерт можна майже кожен день. До речі, це частування зовсім не набридає!

Олена

Recent Posts

Кам’янчан запрошують на прибирання Курилівського котловану та рибальські змагання

У суботу, 24 травня, активісти запрошують усіх рибалок Кам'янського і шанувальників чистого довкілля долучитися до…

5 години ago

У театрі Кам’янського пройшов перший фінал фестивалю “Січеславна”

20 травня стартував фінал XXX Фестивалю-конкурсу на найвищу театральну нагороду Придніпров'я "Січеславна". Журі у складі…

5 години ago

В університеті Кам’янського пройшов тренінг з безбар’єрності

З 19 по 25 травня 2025 року в Україні вперше проводиться Національний тиждень безбар’єрності. Захід…

6 години ago

У Дніпрі до кінця осені не курсуватиме трамвай №1

У Дніпрі з літа й майже до кінця осені не курсуватимуть трамвай №1 та низка…

7 години ago

Скарлетт Йоганссон проти динозаврів: “Світу Юрського періоду 4” вийде вже влітку (відео)

Кінокомпанія Universal Pictures показала новий трейлер науково-фантастичного екшну "Світ Юрського періоду: Відродження" (Jurassic World Rebirth), що…

7 години ago

На Дніпропетровщині зростає захворюваність на кишкові інфекції

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: рівень ГРВІ знижується, але зростає кількість кишкових інфекцій. Про це повідомив…

7 години ago