Categories: Це цікаво

Рецепт дня: печиво “Пломбір”

Ми так звикли до складних тортів та чізкейків, що почали забувати: найсмачніші десерти готуються просто. Печиво «Пломбір» — пряме підтвердження цього. Бюджетні продукти, просте тісто, нехитра начинка. Але в результаті виходить найсмачніше частування!

Якщо готувати це печиво на олії з порівняно невеликою кількістю борошна та цукру, то випічка виходить крихкою, шаруватою та розсипчастою. Нещільне тісто просто тане у роті! Рекомендуємо всім скуштувати печиво з молочною начинкою, яка так нагадує пломбір!

Приготувати печиво зі смаком пломбіру зовсім не важко. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. А тим, хто має більше досвіду, рекомендуємо взяти на озброєння технологію приготування і спробувати різні начинки! Буде смачно з варенням, згущеним молоком або шоколадним кремом.

Складові
Молоко 250 мл, Яйце  2 шт., Цукор 75 г, Крахмаль 20 г, Ванільний цукор 1 ч. л., Соняшникова олія 80 мл, Пшеничне борошно 210 г, Розпушувач 1 ч. л., Сіль 1 щіп., Ванілін 1 щіп., Цукрова пудра за смаком.

Приготування
Насамперед приготуємо начинку. Змішайте в каструлі молоко, 1 жовток, 35 г цукру, ванільний цукор та крохмаль.

Добре перемішайте інгредієнти та поставте їх на вогонь. Варіть крем, постійно помішуючи, до загусання. Після цього остудіть його до кімнатної температури і перекладіть в кондитерський мішок. Змішайте яйце, білок, соняшникову олію, сіль, ванілін і цукор, що залишився, добре перемішайте інгредієнти.

Всипте борошно та розпушувач, замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.

Розділіть тісто на 2 частини. Кожну частину розкатайте у пласт. На край тіста щедро нанесіть крем і загорніть у рулет.
Викладіть рулети на лист, застелений пергаментом. Випікайте 25-30 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.

Приготовлені рулети посипте цукровою пудрою і залиште для охолодження на 20 хвилин. Потім розріжте їх гострим ножем.

Це печиво із заварним кремом – ідеальне доповнення до чашки чаю в сімейному колі або посиденьках за кавою з подругою. Завдяки доступності продуктів та простоті приготування випікати десерт можна майже кожен день. До речі, це частування зовсім не набридає!

Олена

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

7 години ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

7 години ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

8 години ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

8 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

8 години ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

8 години ago