На Дніпропетровщині затримали любителів комунізму

На Дніпропетровщині поліцейські викрили трьох чоловіків за поширення комуністичної символіки та пропаганду тоталітарних режимів.
Двох чоловіків встановили у Павлограді та районі, ще одного – у місті Новомосковську. Зловмисники публічно використовували символіку комуністичного та російського режимів, поширювали антиукраїнські заклики.

Працівники карного розшуку Павлоградського районного відділу разом зі слідчими та працівниками СБУ провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання 66-річного чоловіка. Житель Павлоградського району активно публікував дописи з комуністичною символікою на своїй сторінці в соцмережі. У нього вилучили мобільний телефон, з якого чоловік пропагував комуністичний режим. 6 жовтня йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України. Слідчі дії проводились під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Ще один житель Павлограда зберігав та демонстрував символіку держави-агресора та колишнього СРСР. Поліцейські провели обшук за місцем мешкання 52-річного павлоградця та вилучили прапори, вимпели, георгіївські стрічки та речі з комуністичною та російською символікою. Триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України.

Також у Новомосковську правоохоронці викрили місцевого мешканця на пропаганді тоталітарного режиму. 47-річний чоловік в мережі Інтернет розповсюджував публікації з антиукраїнськими гаслами. 6 жовтня працівники карного розшуку Новомосковського районного відділу поліції спільно із співробітниками УСБУ провели обшук за місцем його мешкання. В результаті була вилучена комп’ютерна техніка та телефон, з яких чоловік поширював в соціальних мережах проросійські дописи. Вилучена техніка направлена на комп’ютерну-технічну експертизу. За її результатами вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Максимальне покарання передбачене санкцією статі – до п’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *