До уваги кам’янчан: збільшили штрафи за номерні знаки на авто

В Україні посилили відповідальність за неправильне чи незаконне використання автомобільних номерів.

Про це повідомляє «Дніпро Оперативний», посилаючись на сайт Верховної Ради.

Відповідний законопроект було прийнято 6 жовтня. «За» проголосували 274 депутати.

За керування авто без чи з чужими номерами, а також за їхнє неналежне використання (якщо номерний знак закритий, перевернутий чи брудний) доведеться заплатити 850 гривень.

За незаконне використання спеціальних номерів Збройних Сил України, Національної поліції, Нацгвардії, ДСНС, інших силових структур та спеціальних служб штраф набагато суворіший – 1700 гривень. За повторного порушення ця сума збільшується до 3400 гривень, а водія можуть позбавити прав на 3-6 місяців.

Згідно із законопроектом, отримати номерний знак стане набагато простіше. Власники зможуть самостійно обирати їх буквенно-числову комбінацію за своїм бажанням в особистому кабінеті водія та замовляти їх виготовлення у суб’єктів господарювання за умови відповідності знаків вимогам.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначили, що останнім часом почастішали випадки маскування номерних знаків за допомогою спеціальних плівок, лаків, наклейок, накладок а також використання заборонених в Україні 3D-номерів. Такі хитрощі не дають камерам автофіксації вважати автомобільні номери і порушники можуть уникнути покарання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *