Політик із Кам’янського знову про «зраду» (відео)

Екс-нардеп із Кам’янського Віталій Купрій продовжує стверджувати, що у найвищих колах влади України діють проросійські сили. Цього разу він цитує відео про перші дні війни та бої під Києвом.

«Ось додатковий репортаж журналіста, який розказує обставини здачі Гостомеля ворогу:
1. Про плани росіян в першу чергу захопити аеропорт Антонов знав Зеленський і наша верхівка ще в січні від директора ЦРУ.
2. На обороні аеропорта Антонов мала знаходитись бригада Нацгвардії у кількості приблизно 1600 військових. За декілька тижнів більша частина бригади була спеціально відведена на Луганщину і в Гостомелі залишилось лише 300 недосвідчених строковиків. Боєприпасів було обмаль. Ніяких Стінгерів, НЛАВів, Джавелінів і духу не було. Запас боєприпасів малий. Переважна частина бронетехніки (близько 20 одиниць) була небоєздатною.
3. Тероборона не була розгорнута взагалі. Це інформація від мене особисто. Хоча першим завданням на зборах рік тому було якраз оборона аеропорту. Ні окопів, ні оборонних споруд влаштовано не було.
4. Танкова бригада, яка мала захищати Київ була розформована роком раніше.
5. 72 бригада ЗСУ не мала достатніх сил щоб надати відсіч ворогу. Про це каже сам генерал Сирський. Це зробили разом і кадрові військові, і добровольці. Останніх я сам направляв в село Мощун для підсилення ЗСУ. Також сильно допомагало місцеве населення.
6. Ніяких перешкод ворогу щодо вторгнення з півночі не було. Ні мінних полів, ні артилерійських обстрілів, ні засідок тощо.
7. За день до війни гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв (ставленик Арахамії і Єрмака) направив в ДП Антонов лист, суть якого зводилась до того, що евакуювати літаки не треба. Після початку вторгнення зранку 24 лютого літак Мрія була готова вилетіти в Європу, але дозвіл на виліт не давала Державіаслужба і Міноборони», – пише Купрій у своєму фейсбуці.
Відео дивіться тут:
https://www.facebook.com/kupriyofficial/videos/3289840578010325

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *