Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пиріжки з томатного соку

Кожна господиня влітку намагається заготувати якнайбільше томатного соку. Його активно застосовують у приготуванні соусів, супів, або ж просто вживають окремо. А вигадливі хазяйки роблять із помідорів тісто. Випічка на томатному соку – іцікава дея на вашій кухні.

Кожного з вас, напевне, коли-небудь пригощали печивом дивного жовтогарячого кольоруу. Спершу можна подумати, що до нього додали якийсь барвник. Але коли відкусиш шматочок, одразу зрозумієш, у чому річ. Томатне печиво вдається на славу. Насправді, випічка на томатному соку готується дуже просто, як для такої смакоти. Тому ми пропонуємо вам приготувати цікаву закуску – томатні пиріжки із начинкою.

Складові
Помідор 2-3 шт. (або томатний сік 200 мл), Дріжджі 1 ч. л., Пшеничне борошно 2 скл., Сіль 1 ч. л., Цукор 1 ч. л., Зелена цибуля 1 пуч., Яйце 2 шт., Соняшникова олія 5 ст. л.

Приготування
Солодкі помідори середніх розмірів промийте і висушіть. Видаліть плодоніжки, а м’якоть наріжте шматочками. Пересипте в чашу блендера. Зробіть томатне пюре. Або просто використайте консервований томатний сік.

Вага пюре має становити приблизно 200 г. Додайте до нього дріжджі, 1 ч. л. солі та цукор. Перемішайте. Влийте в цю масу 2 ст. л. олії. Знову перемішайте. Просійте в миску з томатним пюре борошно. Замісити тісто. Воно вийде досить липким, дуже м’яким. Скачайте його в кулю і змастіть крапелькою олії.

Накрийте миску з тістом плівкою. Через 15 хвилин обімніть його, знову накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин. Тим часом промийте та просушіть зелену цибулю.

Порубайте зелень і пасируйте до м’якості на 1 ст. л. розігрітої олії. Через 2–3 хвилини вогонь вимкніть, а цибулю посоліть. До неї пересипте зварені круто яйця, нарізані кубиками.

Перемішайте начинку. Тісто, що підійшло, перемістіть на присипану борошном поверхню. Можете поділити його на двоє. Половину запакуйте в плівку, а другу розкачайте у прямокутник.

Пласт змастіть залишками олії. З одного краю смужкою викладіть половину начинки. Її замотайте у тісто як рулет. Краї защипніть. Пальцями відокремте пиріжки, попередньо намітивши розміри.

Так само використовуйте і другу половину тіста і залишки начинки. Заготовки викладіть на лист, вистелений пергаментом. Готуйте пиріжки в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хвилин.

Перед духовкою пиріжки нічим не потрібно змащувати. Вони гарно підрум’яняться, рожевий колір стане яскраво-жовтогарячим. Не випічка на томатному соку, а маленькі сонечки! Пиріжки виходять дуже повітряними, трохи хрусткими. Як начинка підійдуть м’ясо, рибні консерви і тушковані овочі.

AddThis Website Tools
Олена

Recent Posts

Кам’янське відвідав Митрополит Симеон — Керуючий Дніпровською єпархією ПЦУ (відео)

До Кам’янського з архіпастирським візитом завітав Керуючий Дніпровською єпархією Православної Церкви України — Митрополит Симеон.…

1 годину ago

Дівчину, яку розшукувала поліція Дніпра, знайшли мертвою

5 липня 14-річна Марина Кацюба пішла з місця мешкання у Слобожанському районі міста  і додому…

8 години ago

Головні події Кам‘янського за тиждень

Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті.

10 години ago

Кам’янський кінотеатр “Мир” дбає про безбар’єрність

У Кіноконцертному залі «МИР» переконані: кожна людина має право на доступ до культури, незалежно від…

10 години ago

Молодь Кам’янського познайомилась із роботою Верховної Ради

27 червня представники Молодіжної ради Кам'янського взяли участь в Моделі Верховної Ради України 2025 –…

10 години ago

У Кам’янському відбувся відкритий чемпіонат з пляжного тхеквондо

5 липня Лівобережний парк у Кам’янському перетворився на справжню арену майстерності та сили духу: тут…

11 години ago