Кожного з вас, напевне, коли-небудь пригощали печивом дивного жовтогарячого кольоруу. Спершу можна подумати, що до нього додали якийсь барвник. Але коли відкусиш шматочок, одразу зрозумієш, у чому річ. Томатне печиво вдається на славу. Насправді, випічка на томатному соку готується дуже просто, як для такої смакоти. Тому ми пропонуємо вам приготувати цікаву закуску – томатні пиріжки із начинкою.
Складові
Помідор 2-3 шт. (або томатний сік 200 мл), Дріжджі 1 ч. л., Пшеничне борошно 2 скл., Сіль 1 ч. л., Цукор 1 ч. л., Зелена цибуля 1 пуч., Яйце 2 шт., Соняшникова олія 5 ст. л.
Приготування
Солодкі помідори середніх розмірів промийте і висушіть. Видаліть плодоніжки, а м’якоть наріжте шматочками. Пересипте в чашу блендера. Зробіть томатне пюре. Або просто використайте консервований томатний сік.
Вага пюре має становити приблизно 200 г. Додайте до нього дріжджі, 1 ч. л. солі та цукор. Перемішайте. Влийте в цю масу 2 ст. л. олії. Знову перемішайте. Просійте в миску з томатним пюре борошно. Замісити тісто. Воно вийде досить липким, дуже м’яким. Скачайте його в кулю і змастіть крапелькою олії.
Накрийте миску з тістом плівкою. Через 15 хвилин обімніть його, знову накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин. Тим часом промийте та просушіть зелену цибулю.
Порубайте зелень і пасируйте до м’якості на 1 ст. л. розігрітої олії. Через 2–3 хвилини вогонь вимкніть, а цибулю посоліть. До неї пересипте зварені круто яйця, нарізані кубиками.
Перемішайте начинку. Тісто, що підійшло, перемістіть на присипану борошном поверхню. Можете поділити його на двоє. Половину запакуйте в плівку, а другу розкачайте у прямокутник.
Пласт змастіть залишками олії. З одного краю смужкою викладіть половину начинки. Її замотайте у тісто як рулет. Краї защипніть. Пальцями відокремте пиріжки, попередньо намітивши розміри.
Так само використовуйте і другу половину тіста і залишки начинки. Заготовки викладіть на лист, вистелений пергаментом. Готуйте пиріжки в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хвилин.
Перед духовкою пиріжки нічим не потрібно змащувати. Вони гарно підрум’яняться, рожевий колір стане яскраво-жовтогарячим. Не випічка на томатному соку, а маленькі сонечки! Пиріжки виходять дуже повітряними, трохи хрусткими. Як начинка підійдуть м’ясо, рибні консерви і тушковані овочі.
Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…
Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…
Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…
Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…
18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв. Його…