Дніпропетровщина – лідер України за кількістю навчених кандидатів у прийомні батьки

Дніпропетровщина – лідер України за кількістю навчених кандидатів у прийомні батьки, опікуни-піклувальники, батьки-вихователі.

З початку 2022 року спеціальну підготовку пройшли 280 осіб. Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Цього року ми підготували 17 гуртів. Загалом навчання пройшли майже 300 осіб. Вони отримали відповідні довідки та позитивні рекомендації», – наголосила заступник директора Дніпропетровського обласного центру соціальних служб Наталія Астахова.

Вона додала, що ці сім’ї можуть влаштовуватися діти. Сироти або позбавлені батьківського піклування.

“Ми з початку війни не перестали вчити. І це класно, що у нас так багато охочих дати притулок дитині. У вересні було затверджено програму підготовки кандидатів. Тепер є можливість навчати ще й патронатних вихователів», – наголосила Наталія Астахова. Тренери закінчують останній, третій етап підвищення кваліфікації.

Наразі у черзі охочих навчатися на патронатного вихователя – 8 сімей. Це означає, що до нових родин зможуть потрапити ще більше хлопчиків та дівчаток, уточнила Наталія Астахова. Сім’ї, які бажають взяти дитину, мають звернутися до Служби у справах дітей за місцем проживання. Там вони отримають консультацію та напрямок навчання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *