Юні спортсмени Кам’янського району здобули 14 медалей на Чемпіонаті Європи з сумо

Юні сумоїсти з Дніпропетровщини вибороли на Чемпіонаті Європи 14 медалей. Він проходив у Естонії. Спортсмени змагалися у 3-х віках: до 14, 16 та 18 років. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

«Чемпіонат Європи з сумо серед юнаків та дівчат проходив в естонському місті Раквері. У складі національної збірної було і 11 спортсменів із Дніпропетровщини. Усі вони із міста Жовті Води. Наші хлопці здобули 3 «золотих», 10 «бронзових» та 1 «срібну» медалі», – зазначив директор департаменту молоді та спорту Дніпропетровської ОВА.

Данило Лисенко та Маргарита Бєлкова допомогли збірній України здобути «золоті» медалі в командних заліках. Вони виступали у віці до 14 та 18 років.

«Загалом у Маргарити на цьому чемпіонаті – три нагороди. У Данила – дві. Попереду хлопців із Дніпропетровщини – «дорослий» чемпіонат України. Він уже за місяць. Наші спортсмени віком від 16 до 18 років готуватимуться до змагань», – сказав старший тренер Дніпропетровської області з сумо Євген Шутенко.

Він додав: збірна України посіла 1 місце у командному заліку за кількістю медалей, отриманих спортсменами до 18 років. 3-е місце – до 16 та 14 років. Всього до Чемпіонату Європи з сумо серед юнаків та дівчат приєдналося понад 300 спортсменів. Вони представляли 12 країн.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *