Майже 9 тис. людей працевлаштувалися завдяки телеграм-каналу «Зайнятість Дніпро»

З початку війни для пошуку роботи запустили телеграм-канал “Зайнятість Дніпро”. За його допомогою працевлаштувалося вже близько 9 тис. мешканців обласного центру та переселенців. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«За час війни багато дніпрян та переселенців втратили роботу. Створили телеграм-канал «Зайнятість Дніпро», – наголосила начальниця інспекції з праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Тетяна Янушкевич. – На порталі щодня з’являються вакансії від Дніпровського центру зайнятості та безпосередньо від роботодавців».

Вона додала: портал – для всіх мешканців Дніпропетровщини. Вже близько 1,5 тис. роботодавців із різних міст області розмістили там вакансії. Є робочі місця для людей з інвалідністю. Це абсолютно безкоштовно. Загалом платформою скористалися вже понад 30 тис. осіб.

«За час війни на телеграм-каналі розмістили понад 20 тисяч вільних посад. Деякі їх дуже швидко закривалися. Тому дали можливість роботодавцям самостійно додавати критерії для претендентів на посаду та обирати їх», – розповіла Тетяна Янушкевич.

Також на порталі розміщують інформацію про перенавчання працівників. Пропонують опанувати робочі спеціальності: оператор поштового зв’язку, касир, електрогазозварник, перукар, маляр тощо. Навчання проходитиме у профтехах. Вже 76 людей змінили свій рід діяльності, додала Тетяна Янушкевич. Щоб змінити спеціальність, потрібно заповнити анкету.

Олена

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

6 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

7 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

7 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

8 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

8 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

9 години ago