У Дніпрі затримали чоловіка, який коригував ракетні удари по місту

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянина за фактом державної зради, вчиненої в умовах військового стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомили у прокуратурі Дніпропетровської області.

За даними слідства, з серпня по вересень 2022 року мешканець Дніпра, маючи антиукраїнську позицію, фіксував та передавав інформацію про кількість, місця дислокації та переміщення підрозділів, військової техніки Збройних Сил України, розміщення блокпостів, засобів протиповітряної оборони, розташування об’єктів критичної інфраструктури, основних дорожньо -транспортних магістралей, залізничних вокзалів на території Дніпропетровської області Зібрані дані з GPS-координатами об’єктів інформатор передавав представникам РФ через месенджер Telegram. При цьому чоловік усвідомлював, що надану їм інформацію ворог може використати для завдання ракетних ударів по зазначених об’єктах.

Також на виконання завдання представників РФ агент відправив відеофіксацію пуску ракети системою ППО та координати можливого розташування засобів протиповітряної оборони ЗСУ з посиланням на Google Maps. Крім того, підозрюваний докладно розписував ворогові інформацію про наслідки ракетних ударів по місту. Чоловік викрито під час чергового завдання ворога. В даний час йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку на місці злочину.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *