У Кам’янському продають будинок російського банку

Днями у Кам’янському було оголошено про те, що будівлю колишнього “Промінвестбанку” на проспекті Свободи виставлено на продаж.

Спочатку оголошення з’явилося в мережі Інтернет, а сьогодні з ранку розпочався обдзвон бізнес-структур Кам’янського. Електронний чоловічий голос (робот) пропонує підприємцям придбати цей офіс та повідомляє про готовність до переговорів.

Нагадаємо, “Промінвестбанк” – один із перших комерційних банків, який виник у Незалежній Україні, 30 років тому. Створено його було на базі колишнього радянського “Промбудбанку”. У Кам’янському цей банк пропрацював тривалий час і вважався одним із найстабільніших, проте він не пережив світової економічної кризи 2008 року. Після цієї кризи контрольний пакет акцій “Промінвестбанку” придбав російський “Зовнішекономбанк”, який пов’язують із Володимиром Путіним. До речі, цей же російський банк у 2009 році придбав понад 50% акцій корпорації “Індустріальний Союз Донбасу”, і таким чином став фактично керувати компанією Дніпровського металургійного комбінату в Кам’янському, тоді ще Дніпродзержинську.

Як відомо, у нинішній будівлі “Промінвестбанку” також розташовано відділення українського “Ощадбанку”, є там інші офіси. Свого часу там була редакція газети “Подія”. Також цікаво, що тривалий час керуючим дніпродзержинським відділенням “Промінвестбанку” був Ярослав Корчевський, який у 2005-2006 роках був виконувачем обов’язків мера, а у 2008-2010 роках працював міським головою Дніпродзержинська.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *