Метінвест та Каметсталь для медицини Кам’янського (фото)

Група Метінвест та підконтрольне їй підприємство Каметсталь продовжують в умовах війни надавати допомогу лікарням Кам’янського.
Так, у вересні-жовтні Метінвест придбав для лікарні швидкої допомоги (колишня 8-ма) 2 найсучасніші операційні столи з гідравлічним приводом, рентген-апаратом та аксесуарами вартістю майже 1 мільйон і 3,5 мільйона гривень відповідно, пластини для лікування складних переломів на 286 тисяч гривень, медикаменти на 255 тисяч та сучасні зручні каталки. Загальна сума останньої допомоги становила близько 5 мільйонів гривень.

Сьогодні нове обладнання оглядали мер Кам’янського Андрій Білоусов та генеральний директор Каметсталі Дмитро Ліппа. Хірург лікарні Олександр Громов показав новий операційний стіл. Він дуже зручний і для лікарів, і для пацієнтів – можна змінювати положення оперованого, прямо під час операції контролювати стан хворого завдяки рентген-апарату, піднімати та опускати сам стіл. На цьому столі можна робити практично всі операції, аж до найскладніших – на серці та на черепі.

Також Громов продемонстрував нові каталки – вони дозволяють змінювати положення хворого, у них є вбудований пристрій для встановлення крапельниці, є низка інших нововведень для зручності хворих та медиків. Нове обладнання стане в нагоді при лікуванні поранених українських військових, а також мешканців Кам’янського та вимушених переселенців.
– Я хочу висловити величезну подяку групі Метінвест та підприємству Каметсталь, які з перших днів війни допомагають нашому місту, зокрема лікарням. Загалом з початку війни загальна сума допомоги медицині Кам’янського від Метінвесту становила 24 мільйони гривень, – зазначив Андрій Білоусов.
– Ми готові допомагати Кам’янському, особливо медицині. З лікарнею швидкої медичної допомоги ми працюємо в тісному контакті, купуємо для медиків те, чого вони найбільше сьогодні потребують якісного лікування, – каже Гендиректор Каметсталі Дмитро Липпа.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

2 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

5 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

7 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

8 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

9 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

9 години ago