У Кам’янському готують до аукціону Дніпровську ТЕЦ

Фонд державного майна України розпродає об’єкти малої приватизації, а це держмайно вартістю менше 250 мільйонів гривень, та об’єкти великої приватизації, що вище за зазначену суму. У Кам’янському теж продають кілька держоб’єктів: 8 – малу приватизацію, 1 – велику. Усіх їх поки що готують до аукціону, причому деякі – вже більше року.

Недобудови

Найбільше об’єктів малої приватизації у Кам’янському – це недобудови.

Так, до продажу готують житловий будинок на 44 квартири, готовність якого всього 5%, тобто просто шматок недобудованого фундаменту та зовнішні мережі води та каналізації. Він розташований на лівому березі, на вулиці Дружби народів, 39 і знаходиться на балансі ПрАТ “Євраз Южкокс”. Будівництво об’єкту було розпочато ще 1992 року, але через 6 років його «заморозили».

Ще один об’єкт – три змонтовані металеві ємності для зберігання мазуту «Мазуто-олійного господарства ТЕЦ», що на вулиці Горобця, 1Г. Знаходяться ємності на балансі АТ «Дніпроазот».

Очікує на продаж та будівлю розподільчої підстанції на вулиці Українській, 85. Будівництво об’єкту розпочато у 1993 році та призупинено у 1994 році, його готовність – 50%. Балансоутримувач об’єкта – ВАТ «Дніпродзержинський механічний завод».

Бажають продати і водну станцію на вулиці Морозова, 100, яка знаходиться на балансі підприємства «Цирконій».Станція готова на 31,5% і є двоповерховою будівлею.

Ще один об’єкт – база будівельно-монтажного управління на вулиці Горобця, 24А. Це виробничий корпус, готовність 80%. та база механізації АТЦ на вулиці Горобця, 4в. Це виробничий корпус, адміністративно-побутовий корпус, очисні споруди та ін. Будівельна готовність лише 10%. Балансоутримувач об’єктів – АТ «ДНІПРАЗОТ».

Багатостраждальні проектний інститут та «Смоли»

Вже більше року готують до аукціону Державне підприємство «Проектний інститут «Дніпродзержинськгромадянпроект», що на вулиці Запорізькій, 20а. Основним напрямом діяльності підприємства була діяльність у сфері архітектури, інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування у цих сферах.

Також у Кам’янському ніяк не можуть продати єдиний майновий комплекс державного підприємства «Смоли», що на проспекті Аношкіна, 179. «Смоли» – виробник іонообмінних смол і гербіцидів в Україні. Займається водоочищенням для енергетики, очищенням стічних вод від хрому (VI), міді, берилію, ціанідних комплексів кольорових металів, органічних та інше.

Дніпровська ТЕЦ

Єдиний об’єкт великої приватизації в Кам’янському, тобто ціна якого складе більше 250 мільйонів гривень – АТ “Дніпровська ТЕЦ”, що на вулиці Заводська, 2. Компанія надає послуги теплопостачання населенню правобережної частини Кам’янського, а це, як зазначено в лоті, близько 42 498 споживачів. Ще підприємство постачає електроенергію, що виробляється разом із тепловою енергією, на оптовий ринок електричної енергії України.

Суспільство працює переважно на газовому паливі. Основним постачальником газу є НАК “Нафтогаз України”. Сумарна проектна потужність виробництва теплової енергії становить 500 Гкал/годину, а потужність її енергоблоків – 62 МВт. Вказано, що на ТЕЦ працюють 377 осіб, у використанні підприємства майже 29 га землі. За скільки виставлять пакет акцій, наразі невідомо, об’єкт лише готується до аукціону.

До речі, до аукціону готують і Криворізьку ТЕЦ.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *