Цього року на Дніпропетровщині понад 140 людей захворіли на хворобу Лайма

2022 року серед мешканців області зафіксували понад 140 випадків хвороби Лайма. Загалом від укусів кліщів постраждали 780 людей. Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Найактивніші кліщі були протягом травня, червня та липня. Але й зараз люди часто поводяться з укусами. Тож не варто нехтувати простими правилами. Одягати на прогулянку щільний світлий одяг. Користуватися спеціальними репелентами», – розповіла завідувачка відділення Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Шамічкова.

Вона додала, що майже третина кліщів переносить дуже небезпечну хворобу Лайма. Це інфекційна недуга, що вражає шкіру, нервову та серцево-судинну системи, опорно-руховий апарат. Одна з характерних ознак – чітко окреслена пляма на місці укусу. Якщо уникнути укусу не вдалося, слід звернутися до найближчої медустанови. Видаляти паразита самостійно не слід. Це має зробити лікар. Бажано віднести кліща до лабораторії для дослідження. Якщо аналізи виявлять інфекцію, на хворого чекає курс лікування. Звертатися можна до Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб. Телефони: 067 98 99 888, 056 731 96 19.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *