До лікарень Дніпропетровщини завезли майже 400 одиниць нового медичного обладнання

Пересувні рентген-апарати, портативні УЗД та електрокардіографи. А ще – капнографи, незамінні при штучній вентиляції легень. Нове обладнання отримали 45 медустанов у 18 містах та селах області. Постачання від Міністерства охорони здоров’я та Світового банку.

«За проектом Світового банку „Покращення охорони здоров’я на службі у людей” закуповуємо різне обладнання. Придбали портативні апарати УЗД. Діагностика – один із пріоритетів. Добре, що під час війни ми можемо надавати українцям усю необхідну допомогу», – розповів перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Комарида.

Загалом медустанови області отримали майже 400 одиниць сучасного обладнання. Це техніка нового покоління. Допоможе і встановити точний діагноз, і знизити ризик ускладнень. Стане в нагоді при лікуванні дітей та дорослих.

Виходжувати найменших пацієнтів тепер допомагає компактний пристрій – капнограф. Невелика коробочка – золотий стандарт світової медицини, кажуть лікарі. Цілодобово стежить за вдихами-видихами немовляти, яке ще не може дихати самостійно.

«Капнограф дозволяє настроїти максимально якісну штучну вентиляцію легень. Він моніторить частоту та склад дихання немовляти. Наприклад, вміст вуглекислого газу. Раніше для його визначення потрібно було брати маленького пацієнта кров для аналізу», – розповіла дитячий анестезіолог Олена.

Нинішнього року на Дніпропетровщині ще майже 120 одиниць медобладнання закупили за обласні кошти.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *