Рейтинги українців: почесний кам’янчанин на 22-му місці, всесвітньо відомий – на 51-му

Соціологічна група “Рейтинг” опублікувала результати опитування “Народний топ”, у рамках якого респонденти без конкретного списку та підказок називали найвидатніших, на їхню думку, українців. Про це повідомляє видання “Країна”.
Лідер рейтингу з великим відривом – Тарас Шевченко (63,9%). На другому місці – Володимир Зеленський (29,8%). Далі йдуть Леся Українка (19,6%), Богдан Хмельницький (17,3%) та Степан Бандера (12,8%).
У десятці “Народного ТОПу” Михайло Грушевський (11,6%), Іван Франко (10,1%), Іван Мазепа (8,8%), В’ячеслав Чорновіл (8,7%) та Валерій Залужний (7, 7%) .

До другої десятки увійшли Григорій Сковорода (6,7%), Василь Стус (3,4%), Володимир Великий (2,6%), Ярослав Мудрий (2,5%), Леонід Кравчук (2,5%), Іван Сірко (2,4%), Віталій Кличко (2,2%), Олександр Усік (2,2%), Андрій Шевченко (1,8%) та Петро Сагайдачний (1,8%).

Другий президент України, почесний громадянин Кам’янського-Дніпродзержинська Леонід Кучма на 22-му місці (1,5%). Це вище, ніж Петро Порошенко (1,2%), Павло Скоропадський (0,9%) та Віктор Ющенко (0,8%).

Також цікаво, що нинішній голова Миколаївської ОВ Віталій Кім стоїть в оцінках українців вище, ніж Симон Петлюра, а Михайло Подоляк вищий за багаторічний керівник УРСР Щербицький. Цікаво, що в рейтинг не потрапили такі відомі представники команди Зеленського, як голова Офісу президента Андрій Єрмак і секретар РНБО Олексій Данилов.
Натомість на 51-му місці стоїть уродженець Кам’янського-Дніпродзержинська генсек ЦК КПРС Леонід Брежнєв. Його українці оцінили вище, ніж, наприклад, засновника ОУН Євгена Коновальця.
А Віктор Янукович (0,2%) стоїть у рейтингу вище, ніж Сергій Притула та Святослав Вакарчук. І навіть вище від легендарного засновника Києва Кия.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *