Про лікарні Кам’янського, Маска, «від@бись» і «довб@ба»…

Наприкінці вересня сесія Кам’янської міської ради ухвалила рішення прийняти на баланс міста системи спецзв’язку Starlink, які мали забезпечити наші міські лікарні стійкою комунікацією у разі надзвичайних обставин.
Нагадаємо, ці системи подарував Україні мільярдер Ілон Маск. І ось тепер ми можемо втратити цей подарунок.
Кілька днів тому світові ЗМІ повідомили, що Ілон Маск заявив, що його компанія SpaceX звернулася до Пентагона з проханням взяти на себе функціонування цієї системи, оскільки Маска не має на це грошей. До кінця нинішнього року фінансування роботи Starlink коштуватиме 120 мільйонів доларів, 2023 року – 400 мільйонів.
А сьогодні сам Маск підтвердив цю інформацію. Багато оглядачів пов’язують таке рішення мільярдера з різкою критикою, яку він зазнав в Україні після опублікування свого «мирного плану» припинення війни з Росією. Один із західних журналістів навіть назвав конкретну причину – це висловлювання Андрія Мельника, який тепер уже був після України в Німеччині, який після появи «мирного плану» написав мільярдеру «отъ@бись». І Маск у відповідь журналісту написав, що його компанія «просто дотримується його (Мельника – Ред.) рекомендацій».
Не зайвим буде згадати і мера Дніпра Бориса Філатова, який назвав Маска «порожнім і смішним долб@бом».
Отже, що ми маємо сьогодні в сухому залишку? Якщо Пентагон не візьме на себе фінансування Starlink, то в Каменських лікарнях цього суперсучасного зв’язку просто не буде. Може, нашим політикам таки треба бути обережнішими у висловлюваннях? Адже Маск – не найостанніша людина у світі, та й допомагала вона Україні чимало…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *