У зимовий період магазинні овочі та фрукти практично позбавлені всіх корисних речовин. Тож квасити щороку капусту стало для багатьох традицією. В одній баночці зберігається більшість необхідних організму вітамінів. А квашена капуста з буряком корисна подвійно. До того ж таке поєднання овочів робить закуску барвистою.
Із зазначених інгредієнтів виходить 3 літрові баночки. Але і вони на довго не залишаться. Ну дуже смачний салат виходить.
Складові
Капуста білокачанна 2 кг, Буряк 700 г, Часник 4 зуб., Корінь хрону 2 ч. л., Кмин 2 ч. л., Кріп 1 пуч., Петрушка 1 пуч., Сіль 2 ст. л.
Приготування
Нашаткуйте капусту, додайте сіль і добре помніть руками. Всипте кмин і ще раз ретельно перемішайте.
Очистіть буряк і натріть його на середній тертці. Подрібніть два невеликі пучки зелені. Часник і корінь хрону натріть на дрібній тертці.
Розкладіть шарами капусту та буряк, чергуючи їх між собою, по чистих сухих банках. Перший та останній шари мають бути з капусти. Утрамбуйте. Сік, що виділився, теж розлийте по банках.
Накрийте банки кришками і залиште кваситися 3-4 дні за кімнатної температури. Періодично протикайте капусту, щоби випустити повітря. З часом щільно закрутіть кришки і приберіть банки в холодильник.
Закуска з капусти чудово зберігається і в інших прохолодних місцях. Як і класичний варіант, цей салат можна подавати до картоплі та м’ясних страв. Почніть із кількох баночок, а потім вирішіть, чи варто заготовляти більше.