Восени хочеться чогось тепленького. Наприклад, одягнути вовняні шкарпетки, укутатися в плед і насолодитися смачною і ситною другою стравою. Тому ловіть рецепт – соковиті котлети з баклажанами в запашній підливі.
Запечені в духовці котлети – гідна альтернатива котлетам смаженим, адже виходять вони не гірші. Ця чудова м’ясна страва стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру: картопляного пюре, макаронів або каш. Котлети в підливі виходять ніжними та дуже ароматними, а смак баклажана практично не відчувається. Навіщо його додавати, спитаєте ви? Головна перевага інгредієнта полягає в тому, що він робить страву менш калорійною і кориснішою. Крім того, завдяки цьому овочу котлети стають соковитішими і м’якшими. Безпрограшний варіант для смачного обіду чи вечері!
Складові
Яловичий фарш 600 г, Цибуля 3 шт., Баклажан 1 шт., Сіль за смаком, Часниковий порошок 0,5 ч. л., Паприка 1 ч. л., л.Сметана 3 ст. л., Томатний сік 600 мл, Часник 3 зуб., Олія 1 ст. л., Часник 3 зуб., Чорний перець (мелений), Зелень за смаком.
Приготування
Очистіть баклажан і цибулю, після чого наріжте їх дрібним кубиком.
Розігрійте сковороду і додайте олію. Пасеруйте цибулю до прозорості, потім відправте до неї баклажани. Налийте в сковороду трохи води та тушкуйте до готовності. Не перетримайте, щоб баклажани не перетворилися на пюреподібну масу і не розвалилися.
Сформуйте котлети і обережно викладіть їх у жароміцну форму. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Тим часом збийте у блендері томатний сік, часник, зелень та сметану. Посоліть і поперчіть до смаку.
Через півгодини залийте котлети приготовленою сумішшю і продовжуйте готувати при температурі 200 градусів ще 20 хвилин.
Яка ж апетитна страва! Приготуйте ці смачні котлети з баклажанами в томатній підливі і переконайтеся в цьому самі.