Categories: Події

Пирнув ножем перехожого і вкрав унітаз: у Кам’янському засудили серійного злодія-рецидивіста

Понад 4 роки Баглейський райсуд розглядав справу неодноразово засудженого за крадіжки, грабежі, хуліганство та бійки кам’янчанина, який знову скоїв низку злочинів. У вересні цього року йому нарешті ухвалили вирок, опублікований в Єдиному реєстрі судових розслідувань.

У травні 2018 року він перебував у балці на вулиці Нікопольській зі своєю знайомою, випивали. Поки панночка відволіклася, він заліз до неї в сумку, і вкрав ключі від квартири. Звідти він виніс ноутбук та сумку до нього, суд оцінив їхню вартість у 1017 гривень, комп’ютерну мишку та машинку для стрижки за 539 гривень.

Від отриманого обманним шляхом майна та безкарності обвинувачений увійшов у смак, і через пару днів знову вирушив на «полювання». Вночі він прийшов до вікна однієї з квартир, пошкодив його викруткою і заліз усередину. Вдома нікого не було, і він почав виносити майно. Так, він розкурочив і виніс унітаз, вартістю 1843 гривні, електричний бойлер за 3297 гривні, телевізор за 473 гривні, ламінат у кількості 25 м.кв. упакований та готувався до укладання.

Загалом, злодій завдав господареві квартири збитків на загальну суму 12 176 гривень.

На цьому пригоди обвинуваченого не закінчилися. Наприкінці серпня 2018 року він перебував зі своєю знайомою біля магазину «Забава», що на вулиці Дунайській, назустріч їм йшов чоловік, який знав жінку, і був на неї дуже злий, бо вважав, що вона винна у смерті його брата. Чоловік був нетверезий, бо цього дня якраз були поминки. Він почав висловлювати жінці свої претензії, дав їй ляпас, потім замахнувся ще раз, але отримав ножем у живіт. Так за свою подругу заступився обвинувачений. Парочка залишила закривавленого чоловіка на вулиці, і зникла. Але втекти далеко не вдалося, обвинуваченого помітив дільничний і затримав.

Вже у червні 2019 року обвинувачений проходив біля одного з будинків, де на лаві побачив раніше йому незнайомого чоловіка. Він підійшов до нього та попросив розміняти гроші. Чоловік дістав із кишені 500 гривень, як тут обвинувачений вихопив гроші та втік, розпорядившись ними, як зазначено у вироку – «на власний розсуд».

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину, у скоєному покаявся, вибачився у потерпілих, і пообіцяв більше не вчиняти нових злочинів. А також попросив суд суворо не карати його. Чоловіка засудили за умисне тяжке тілесне ушкодження, скоєне повторно, пов’язане з проникненням у житло, повністю доведеним та кваліфікуючим відповідно до ч. 1 ст. 121, ч. 2 ст. 186, ч.3 ст. 185 КК України.

Його засудили на 5 років позбавлення волі, а також зобов’язали повернути викрадене.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

27 хв. ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

4 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

6 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

6 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

7 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

7 години ago