Ніхто не применшує користь правильного харчування, але ж іноді можна дозволити собі щось жирне і смажене. У таких випадках можна приготувати пухкі біляші. Іноді важко дочекатися, доки вони охолонуть, і не з’їсти їх прямо зі сковороди!
Ми поділимося з вами найшвидшим рецептом біляшів на кефірі. Жодних дріжджів і жодної метушні з неслухняним тістом. По суті навіть начинку в тісто загортати не потрібно. А виходить куди смачніше за будь-які пиріжки з м’ясом!
Складові
Свинячий фарш 500 г, Цибуля 2 шт., Кефір 200 мл, Пшеничне борошно 210 г, Сода 1 ч.л., Цукор 2 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Яйце 2 шт., Олія для обсмаження.
Приготування
Очистіть і наріжте цибулю кубиками. Обсмажте її на сковороді з олією до золотистості.
Викладіть фарш, перемішайте та обсмажуйте інгредієнти до готовності фаршу. Посоліть і поперчіть до смаку. Начинка готова!
Тепер займемося тістом. Змішайте яйця з теплим кефіром, цукром та сіллю. Просійте борошно з содою в окрему ємність, а потім акуратно вмішайте їх в суміш кефіру.
Додайте до тіста остиглий фарш.
Розігрійте на сковороді олію і викладайте коржики на сковороду. Обсмажуйте їх з двох сторін до готовності на вогні, трохи нижче за середній.
Після приготування викладіть біляші на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Ліниві біляші з м’ясом щоразу виходять на ура! Записуйте рецепт і спробуйте приготувати, коли захочеться побалувати себе і близьких чимось смачненьким. Можна подавати як доповнення до тарілочки супу!