Кам’янська відповідь кризі – фотофакт

Поки економісти всіх мастей б’ють на сполох щодо подорожчання м’ясних та молочних продуктів в Україні та можливого їхнього дефіциту через причини, викликані війною, деякі кам’янчани вже готуються до такого погіршення.
На знімку, який наш журналіст зробив на перехресті вулиці Лисенка (колишня Бесєдова) та проспекту Аношкіна, біля колишнього міні-ринку «Альтанка», видно невелику череду кіз. Їхня господиня, літня кам’янчанка, явно прийшла сюди по якісь покупки, а заразом і прихопила із собою своїх рогатих вихованців. Виглядає прикольно – один із центральних проспектів великого міста та тварини, яких ми звикли вважати атрибутом сільської місцевості.
Хоча – а чому б і ні? Кам’янські фахівці з розведення кіз (а вони займаються цим на дачах, що за 11-м мікрорайоном лівого берега) впевнені, що козяче м’ясо нічим не гірше за яловичину, свинину чи баранину. Більше того – козяче молоко поживніше і корисніше за коров’яче. Багато років ці люди продають м’ясо та молоко мешканцям лівого берега, і дефіциту покупців немає, причому за продукцією приходять навіть відомі кам’янчани. Тим більше, що кози досить невибагливі в харчуванні, та й особливого догляду не вимагають. Тож якщо полиці магазинів спорожніють або ціна на м’ясо-молоко стане неймовірною, власники кіз виявляться у виграшному становищі. Така ось напівкустарна відповідь на виклики війни в Кам’янському.
Пам’ятається, за часів СРСР була ціла кампанія з розведення в країні кроликів, про неї навіть жартували зі всесоюзної сцени «Кролики – це не лише цінне хутро…». Тоді влада вирішила підключити до масового кролівництва учнів сільських та селищних шкіл, у піонерських газетах була навіть ціла рубрика: «Створити під силу одному кроликоферму вдома!». Цікаво, як можна перефразувати цей слоган сьогодні? Наприклад: «Ми злого переможемо ворога, його одягнемо на роги!» …

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *