Соцвиплати, пільги та оздоровлення: яку допомогу отримують на Дніпропетровщині захисники

На Дніпропетровщині підтримують учасників бойових дій та людей, які отримали інвалідність через війну. А ще – сім’ї загиблих ветеранів та зниклих безвісти. Надають грошову допомогу, безкоштовні путівки на оздоровлення, пільги. Про це розповіли в обласній військовій адміністрації.

«Підтримуємо наших захисників та сім’ї. Кошти на це спрямовуємо з різних бюджетів. З державного, обласного та місцевого», – уточнила начальник відділу департаменту соціального захисту Дніпропетровської ОВ Наталія Виходцева.

Для захисників та захисниць України передбачено безкоштовну медичну та психологічну допомогу, зазначила вона. Для людей з інвалідністю – це індивідуальна програма реабілітації. Насамперед потрібно звернутися до сімейного лікаря. Учасники бойових дій можуть безкоштовно та оздоровитися. Санаторій обирають самостійно. По путівки слід приходити до місцевих управлінь соцзахисту. Не треба платити і за проїзд у громадському транспорті.

Є також пільги на житлово-комунальні послуги. Для учасників бойових дій це знижка 75%. Для людей з інвалідністю внаслідок війни – 100%. Для сімей загиблих ветеранів – 50%», – додала Наталія Виходцева.

Учасникам бойових дій та людям з інвалідністю внаслідок війни виплачується одноразова щорічна грошова допомога. Сім’ям загиблих та зниклих безвісти – щомісячне. Щоб отримати нарахування, потрібно звернутися до місцевих управлінь соцзахисту населення.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *