Кам’янчани про дрони, «Укроборонпром» та «зраду»

Поява в небі України іранських дронів-камікадзе викликала безліч питань у наших громадян, головне з них – чому наша країна, яка колись була аерокосмічною державою, не робить нічого подібного? Тим більше, що вже понад 8 років фактично триває війна з Росією.

Особливо часто це питання ставлять у Дніпрі, де розташований флагман ракетної індустрії колишнього СРСР завод «Південмаш». Ще кілька днів тому із цього приводу різко висловився дніпровський політик та бізнесмен Загід Краснов. Аналогічне питання ставить і кам’янчанин Сергій Маслюченко, який працює в обласному центрі.

«Іран вже десятиліттями під санкціями, але має свої дрони, якими зараз тероризує рашка нашу державу. На ці дрони ми використовуємо дефіцитні ракети та підіймаємо літаки, витрачаємо свої і так невеликі ресурси.
На Україну санкції ніхто не накладав, у нас була потужна авіашкола та виробництво. І нічого по факту ми не зробили.
За інформацією, що шириться мережею, то Іран продав рашці ще й свої балістичні ракети. А Дніпро з міста ракетобудівельників перетворився на місто “братків” та колл-центрів через які розводять на гроші…
Ось так ми всі розплачуємося за власну безпечність та недалекоглядність, за миролюбність та дитячі уявлення про світ», – написав Маслюченко у соцмережах.

Керівництво державного підприємства «Укроборонпром», яке мало забезпечити Україну сучасною зброєю, днями почало виправдовуватися – мовляв, ми вже ось-ось налагодимо випуск супердронів з унікальними характеристиками.

«Дальність — 1000 км, вага бойової частини — 75 кг. Завершуємо розробку.
ЗСУ перемагають на полі бою, а тому атаки повітряними «мопедами» – ніщо інше, як агонія російської федерації. Залякування, терор цивільних мирних людей – їхні ниці методи.
Росіяни не зламають ні наші плани, ні наш дух. Укроборонпром працює у посиленому режимі з часу повномасштабного вторгнення. Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це «нічого» успішно працює на полі бою, а ще деяке «нічого» раз за разом проходить успішні випробування. Ви скажете, цього недостатньо. Згодні, тому віддаємо перевагу працювати 24/7, аніж заполоняти медіапростір голосними заявами», – говорится в сообщении, которое «Укроборонпром» старательно разослал по всем украинским средствам массовой информации, включая провинциальные.

Однако еще один каменчан, экс-нардеп Виталий Куприй, и камня на камне не оставляет от оправданий «Укроборонпрома», более того, говорит о «зраде» в этом предприятии.

«Укроборонпром анонсував відповідь на іранські безпілотники росіян –
боєприпас, який за задумом розробників здатний вражати цілі на відстані до 1000 км.
Це дуже небезпечна річ. Нагадаю, що керівництво Укроборонпрому призначено за поданням керівника ОП Андрія Єрмака, його батько співробітник Головного розвідувального управління РФ у відставці https://glavcom.ua/…/znayomtes-batko-kerivnika-ofisu
Єрмак забезпечив призначення заступником гендиректора Укроборонпрому Романа Забарчука – дядько якого є діючим генералом ФСБ https://defence-ua.com/…/antonov_zvinuvativ_zastupnika
Між ГРУ і ФСБ на шляху розробки боєприпасу дальністю 1000 км стоять Давід Арахамія, нардеп від Слуг народу який переконує генералів на перемовини з рашистами. І гендиректор Юрій Гусєв – той хто знищив літак Мрію не давши евакуювати його з аеропорта Гостомеля.
Якщо продовжували використовувати російську агентуру для розробки українських засобів ураження, то ми розробимо, а ворог його використає проти нас. Адже креслення та інша технічна документація щодо новітнього озброєння в он-лайн режимі буде передаватися в кремль», – пише Купрій у своєму фейсбуці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *